Cum ne dăm seama că e prea mult zgomot. Codruț Sarafoleanu: E greu. Există un risc important

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
cum ne dam seama ca e prea mult zgomot - FOTO: Freepik
cum ne dam seama ca e prea mult zgomot - FOTO: Freepik

Cum ne dăm seama că e prea mult zgomot. Cât de puternic poate să fie zgomotul produs de sforăit.

Cum ne dăm seama că e prea mult zgomot. Este important să fim conștienți de nivelul de zgomot din mediul în care ne aflăm și să înțelegem cum să recunoaștem când acesta devine prea puternic pentru sănătatea auditivă.

Prof. dr. Codruț Sarafoleanu este profesor universitar, medic primar O.R.L, Doctor în Științe Medicale cu competențe în: chirurgie endoscopică ORL, chirurgie laser în ORL și a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL cum ne dăm seama dacă e prea mult zgomot în jurul nostru și cum ne afectează. 

”Depinde și de voce. Dacă anecdotic, v-aș spune că au fost măsurate nivelul sonor al unor pacienți care au sforăit cronic și au ajuns chiar la 80 de decibeli, ceea ce înseamnă aproape zgomot industrial de prin aeroport. Deci e greu să îți dai seama.

Mai nou am văzut că există niște aplicații pe device-urile pe telefoanele mobile care permit înregistrarea unui unei perioade de timp a nivelului sonor la care a fost ascultată muzica și la un moment dat există o atenționare pe aplicație în care spune atenție, ai ajuns la un număr cam mare de decibeli. Există un risc important pentru urechea respectivă.

Am impresia că în unele telefoane mobile este instalată ca aplicație a telefonului. Nici măcar nu trebuie să plătească ceva utilizatorii pentru a avea această aplicație.

Ar fi o idee foarte bună să-și poată monitoriza cât de cât nivelul sonor și perioada de timp și eventual un risc la care se expun”,  a declarat Codruț Sarafoleanu, profesor universitar, medic primar O.R.L, Doctor în Științe Medicale cu competențe în: chirurgie endoscopică ORL, chirurgie laser în ORL, în exclusivitate pentru DC Medical.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel