Cum să ai grijă de frigider vara. 5 ponturi utile

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Frigider FOTO: Pixabay
Frigider FOTO: Pixabay

Stresul termic la care e supus frigiderul vara este inevitabil mult mai mare decât în celelalte anotimpuri. 

Ponturi utile despre cum să ai grijă de frigider vara:

* partea din spate a frigiderului să fie curată - e primul lucru pe care trebuie să îl faci; adică să nu aibă depuneri de praf.

* atenție la garnituri - sunt importante deoarece izolează interiorul frigiderului de exterior. Dacă s-au rupt sau uzat, răcirea nu se va face cum ar trebui. Cel mai bun test: pune o bucată de hârtie între garnitură și ușa, iar apoi închide-o; dacă poți să scoți ușor hârtia, atunci ar fi bine să înlocuiești garnitura.

* acoperă mâncarea pe care o pui în frigider pentru că umiditatea din interiorul frigiderului va crește și va suprasolicita motorul frigiderului, pentru a tine temperatura scăzută la interior.

*  nu pune mâncare pe ușa frigiderului - nu va sta la o temperatura constanta. De aceea, dacă ai mâncare care se strică mai repede, ar fi bine sa nu o pui pe ușă.

* nu-ți aglomera frigiderul -m dacă va fi suprasolicitate nu va funcționa cum trebuie; experții recomandă să depozitezi în frigider ce o să mănânci în 2-3 zile; dezgheață mai des frigiderul, potrivit cumsa.ro.

Odată preparată și lăsată să se răcească, mâncare se depozitează în frigider, însă nici acolo nu trebuie ținută cu zilele. Se recomandă ca mâncarea gătită, pusă la rece, să fie consumată în următoarele trei sau patru zile deoarece, deși procesul de creștere a bacteriilor este încetinit la frigider, asta nu înseamna că bacteriile nu se pot dezvolta chiar și la temperaturi scăzute. Experții mai precizează că fileul de pește, carnea de pui și carnea tocată pot sta la frigider în jur de două zile. În schimb, carnea de vită sau de porc pot rezista fără probleme timp de trei zile. Lactatele - aproximativ o săptămână, ouăle crude - mai puțin de cinci săptămâni, fructele și legumele - o săptămână: ciuperci, conopidă, broccoli, afine; respectiv trei săptămâni: mere, lămâi, lime.

Aerisirea periodică a frigiderului nu te va scăpa de mirosurile neplăcute din el. Nici dacă vei arunca acele fructe și legume care au mucegăit. Sunt cazuri în care deși au golit tot frigiderul, tot nu scapi de mirosurile neplăcute întrucât s-au impregnat în plastic, arată cumsa.ro. Soluția? Scoți frigiderul din priză, îl golești, arunci alimentele care au expirat. La fel faci și cu mâncărurile care nu arată prea bine. Cum ar fi bine să eviți folosirea substanțelor chimice mai ales că depozitezi mâncare, e ideal să utilizezi soluții naturale. O idee este o pastă din apă și bicarbonat de sodiu. Dacă ai pete în frigider poți crea o soluție din oțet și bicarbonat de sodiu. La final, ștergi frigiderul cu o cârpă și pui în el, pentru câteva ore, cu ușa închisă la frigider, un bol cu bicarbonat de sodiu și poți adăuga, separate, bucăți de vată îmbibate cu suc de lămâie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel