Cum să ai sărbători tihnite fără colesterol mare

Adisa Codruț / 21 dec 2020 / 12:09
Alimentele, dacă sunt alterate, pot produce șocuri anafilactive
Alimentele, dacă sunt alterate, pot produce șocuri anafilactive

Specialiștii recomandă oamenilor să nu facă excese culinare de sărbătorile de iarnă.

Medicii nutriționiști sfătuiesc oamenii să aibă grijă ce și cum mănâncă pentru a nu face indigestie sau a ajunge la Urgențe. Specialiștii subliniază că un prim pas în acest sens este să controleze valorile colesterolului prin a fi atenți la ceea ce mănâncă:  legume, fructe, nuci, dar și să facă maioneza din ulei din sâmburi de struguri sau alt ulei presat la rece; și în loc de ou se poate folosi iaurtul sau cartof/conopidă fiarta și răcită, pastă de semințe de floarea soarelui sau avocado, potrivit Antena 3.

Conform sursei citate, zahărul din deserturi se poate înlocui cu xilitol din mesteacăn, îndulcitor natural, iar sarmalele pot fi preparate dintr-un mic de carne de porc cu carne de curcan.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.199
YesMy