Cum să previi îmbătrânirea prematură a tenului: 5 sfaturi și trucuri
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Cum să faci sarmale fără să opărești varza. Toma bucătarul Cetății Alba Iulia împărtășește un truc culinar care ne ușurează munca în bucătărie.
Cum să faci sarmale fără să opărești varza. Cosmin Toma, cunoscut drept Toma bucătarul Cetății, vine cu un truc care ne ușurează munca în bucătărie. Bucătarul ne spune cum trebuie să procedăm dacă vrem să facem sarmale.
Congelarea este o metodă de conservare care poate păstra mai bine nutrienții din varză decât fierberea prelungită. Un proces de fierbere îndelungat poate duce la pierderea unor substanțe nutritive solubile în apă, cum ar fi vitamina C și alți compuși nutriționali.
Congelarea are tendința de a păstra mai bine textura alimentelor decât alte metode de conservare. Fierberea îndelungată poate face ca varza să devină moale și să-și piardă crocantul și consistența specifică.
Cosmin Toma - FOTO: Captură Facebook@Toma bucătarul Cetății
"De ce să te chinui să tot opărești la varză, să te arzi? De ce să te chinui așa. Am eu o metodă. Mama mi-a zis-o. De ce să te chinui? Nu are rost!
Iei un celofan, scobești varza, o învelești și o băgăm în congelator pentru 3 ore. Poți să o lași și mai mult dacă vrei. Au trecut cele 3 ceasuri, desfacem și o lăsăm să se dezghețe.
Varza s-a dezghețat, nu mai trebuie opărită. E moale, zici că e opărită. O sarma cu varză înghețată. Nici nu îți vine să crezi că nu mai trebuie opărită", spune Cosmin Toma, cunoscut drept Toma bucătarul Cetății.
Cu toate acele straturi frunzoase, varza necesită o curățare temeinică. Începeți prin îndepărtarea frunzelor tari sau ofilite, apoi spălați bine varza sau, chiar mai bine, înmuiați-o timp de aproximativ 30 de minute pentru a elimina orice nisip.
Apoi, gândiți-vă cum intenționați să folosiți varza și tăiați-o în consecință. Deși puteți congela o întreagă capătă de varză, nu este ideal, deoarece va ocupa mult spațiu în congelator și va dura mult timp să se dezghete. În plus, deoarece va trebui să dezgheți întreaga varză, va trebui să folosești întreaga cantitate, ceea ce nu este întotdeauna convenabil, potrivit Eating Well.
Dacă aveți un plan pentru utilizarea verzei congelate, împărțiți-o în cantități potrivite și așezați-o în pungi de congelator, aranjând-o într-un singur strat și împingând afară cât mai mult aer posibil.
Dacă nu sunteți sigur cum veți folosi varza congelată, aranjați-o pe o tavă și congelați-o timp de câteva ore sau peste noapte, până când devine solidă, apoi transferați-o într-o pungă de congelator - din nou, aranjați-o într-un singur strat și împingeți afară cât mai mult aer posibil. Această metodă vă va permite să luați cât aveți nevoie din punga de congelator în loc să o decongelați toată o dată.
Vezi și: Rețeta de vin fiert a lui Jamie Oliver. Ingredientul cheie de care te vei îndrăgosti
În funcție de modul în care congelezi varza și de modul în care intenționezi să o utilizezi, dezghețarea poate să nu fie necesară. De exemplu, dacă congelezi frunze sau fâșii și dorești să faci supă, poți adăuga varza direct din congelator. Cu toate acestea, dacă dorești să folosești frunze sau fâșii pentru a face sarmale sau salată de varză, va trebui să le decongelezi mai întâi în frigider.
Dacă este congelată corespunzător, nu există limită la felul în care puteți utiliza varza congelată. Salata de varză poate fi cea mai opțiune evidentă - și există multe variante, inclusiv salate cremoase, acrișoare și picante - dar este doar începutul când vine vorba de rețetele cu varză.
Congelarea varzei în bucăți mai mici și în porții controlate oferă flexibilitate în utilizare. Puteți scoate doar cantitatea de varză de care aveți nevoie fără a fi necesar să dezghețați întreaga cantitate. Acest lucru este util în cazul în care aveți nevoie de cantități mici pentru diverse rețete.
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Acestea sunt cele 12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Aceasta este ce mai mare greșeală care duce la apariția ridurilor. În această perioadă, efectele sunt și mai vizibile.
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.
Această activitate relaxantă îți oferă o stare de bine și îți prelungește viața.
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Iată secretul pe care puțini îl cunosc!
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
Cu ce să nu te îmbraci când zbori cu avionul. Îți poate pune sănătatea în pericol.
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
Părul gras este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, afectând persoane de toate vârstele.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.