Sucul care previne bolile cardiovasculare și scade tensiunea arterială. Desfundă arterele și combate anemia

Monika Baciu |
Data publicării:

Sucul care previne bolile cardiovasculare are și efecte asupra tensiunii arteriale. Compușii acestuia pot reduce hipertensiunea arterială.

Sucul care previne bolile cardiovasculare are și efecte asupra tensiunii arteriale. Această băutură revigorantă nu se rezumă doar la gustul său delicios, ci este îmbogățită cu nutrienți esențiali, precum vitamina C, antioxidanți și minerale, care au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate.

În continuare, vom explora profund beneficiile consumului regulat de suc de sfeclă roșie și portocale, de la reducerea tensiunii arteriale și întărirea sistemului imunitar la promovarea sănătății cardiovasculare și menținerea unui ten radiant.

Sucul de sfeclă roșie și portocale - elixirul sănătății zilnice

În căutarea unei modalități delicioase și nutritive de a spori starea de sănătate și vitalitatea zilnică, mulți aleg să integreze în rutina lor cotidiană sucul de sfeclă roșie și portocale. Această combinație de ingrediente simple ascunde un adevărat elixir al beneficiilor pentru sănătate, oferind nu doar o explozie de savoare, ci și o serie de avantaje pentru organism.

Vezi și: De ce să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului. Efectele pe care le are acest truc

Cum se prepară

Ingrediente:

- ½ sfeclă roșie

- ½ cană de suc de portocale

Instrucțiuni:

Adăugați câteva bucăți proaspete de sfeclă tăiată și ½ cană de suc de portocale într-un blender. A

mestecați bine ingredientele.

Colectați sucul într-o ceașcă și nu îl strecurați.

Consumați sucul în fiecare dimineață înainte de micul dejun, potrivit Boldsky.

O porție din această rețetă de suc de sfeclă și portocale conține 113 calorii.

Vezi și: Pneumonia misterioasă din China, amenințare la nivel global. Adrian Marinescu: Apare insuficiență respiratorie. Este teama lor după o pandemie grea

Sucul de sfeclă și portocale, beneficii

Rețeta de suc de portocale și sfeclă este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru a obține doza zilnică de vitamine. Este potrivită pentru micul dejun, ca gustare sau pentru a oferi puțină energie în timpul după-amiezii. 

Scade tensiunea arterială

Sucul de portocale și sfeclă conține acid nitric și vitamina C care dilată vasele de sânge și crește fluxul sanguin, reducând astfel tensiunea arterială. Sucul de sfeclă roșie și portocale conține nitric acid și vitamina C, care pot dilata vasele de sânge și îmbunătăți fluxul sanguin.

Acest lucru poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, ajutând la menținerea unei inimi sănătoase.

Suc de sfeclă și citrice - FOTO: Freepik

Îmbunătățește imunitatea

Vitamina C, manganul și alte nutriențe prezente în acest suc ajută la întărirea celulelor corpului, menținând astfel forța și sănătatea sistemului imunitar. Bogat în vitamina C și mangan, acest suc contribuie la întărirea celulelor organismului, susținând sistemul imunitar și ajutându-l să rămână sănătos și activ.

Tratează anemia

Sucul de sfeclă și portocale îmbunătățește capacitatea sângelui de a absorbi fierul, prevenind astfel condițiile precum anemia. Combinarea de sfeclă roșie și suc de portocale ajută la îmbunătățirea capacitatii de absorbție a fierului din sânge, prevenind astfel condițiile precum anemia.

Vezi și: De ce românii sunt obsedați de usturoi. Mituri și superstiții: Alimentul magic care previne bolile și alungă spiritele

Reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare

Combinarea portocalelor și sfeclă poate fi folosită pentru a reduce riscul bolilor de inimă, deblocând depozitele de colesterol în artere și menținând astfel sănătatea sistemului cardiovascular.

Antioxidanții din suc, în special cei din sfeclă și portocale, pot contribui la reducerea riscului de boli de inimă prin eliminarea radicalilor liberi și menținerea sănătății arterelor.

Vezi și: Rețeta de vin fiert a lui Jamie Oliver. Ingredientul cheie de care te vei îndrăgosti

Menține pielea sănătoasă

Antioxidanții precum vitamina C reduc efectele radicalilor liberi și încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii. Antioxidanții și vitamina C din sucul de sfeclă roșie și portocale ajută la combaterea stresului oxidativ și încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii, conferindu-i un aspect sănătos și strălucitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel