De ce să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului. Efectele pe care le are acest truc

Monika Baciu |
Data publicării:
folie de aluminiu - FOTO: Freepik@fabrikasimf
folie de aluminiu - FOTO: Freepik@fabrikasimf

De ce să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului. Trucul are mai multe efecte. 

De ce să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului. Plasarea foliei metalice în spatele caloriferelor poate ajuta într-adevăr la încetinirea pierderii de căldură și la economisirea banilor pe facturile de încălzire.

Așa cum sugerează și numele, radiatoarele în sine sunt concepute să-și radieze căldura în împrejurimile lor, adică în spațiul tău de locuit. Logica din spatele reflectoarelor pentru radiatoare este că acestea ajută la reflectarea căldurii radiate de radiator înapoi în spațiul tău de locuit, în loc să se piardă în peretele din spatele radiatorului.

De ce să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului

Sunt mai multe motive pentru care este recomandată plasarea foliei de aluminiu în spatele caloriferului.

Reflectarea căldurii

Folosirea unei foi de aluminiu poate ajuta la reflectarea căldurii înapoi în cameră în loc să fie absorbită de peretele din spatele caloriferului. Astfel, mai multă căldură ar rămâne în interiorul camerei în loc să fie absorbită de peretele rece.

Vezi și: Pneumonia misterioasă din China, amenințare la nivel global. Adrian Marinescu: Apare insuficiență respiratorie. Este teama lor după o pandemie grea

Dirijarea căldurii

Aluminiul este un bun conductor termic, astfel încât poate ajuta la distribuirea căldurii în mod uniform în cameră. Acest lucru poate contribui la îmbunătățirea eficienței sistemului de încălzire, distribuind mai eficient căldura în întreaga încăpere.

Economisirea energiei

Prin reflectarea căldurii înapoi în cameră, aceasta ar putea permite menținerea unei temperaturi mai constante, ceea ce ar putea reduce necesitatea de a seta termostatul la o temperatură mai înaltă pentru a compensa pierderile de căldură prin pereți, potrivit Low-E.

Vezi și: De ce românii sunt obsedați de usturoi. Mituri și superstiții: Alimentul magic care previne bolile și alungă spiritele

Folia de aluminiu reduce pierderile de energie

Pierderi de energie - FOTO: Freepik@rosshenephoto

Este dificil să calculați economiile exacte pe care le veți obține prin instalarea unui reflector pentru calorifer, deoarece mai mulți factori influențează cantitatea de căldură pierdută prin perete, cum ar fi:

- Izolația peretelui (tipul și grosimea)

- Materialul peretelui (tipul și grosimea)

- Calitatea peretelui (construcție și stare)

- Amplasarea caloriferului

- Diferența de temperatură

- Ușile și ferestrele prezente în perete

- Materialul reflectorului (design și calitate)

Vezi și: Melodia care reduce anxietatea. Efectul care a uimit neurologii. Ascultă piesa

La ce interval de timp trebuie înlocuită folia de aluminiu

Folia de aluminiu devine mai puțin eficientă în timp deoarece materialul se oxidează, se increțește ușor și, prin urmare, devine mai puțin reflectorizant pentru radiațiile termice. Acest lucru ar însemna că va trebui să înlocuiți folia de aluminiu la fiecare câțiva ani pe măsură ce își pierde eficacitatea.

Cu toate că va trebui să depuneți un efort suplimentar, costul inițial este mai mic. Cu toate acestea, fie că optați să o faceți singur sau să cumpărați panouri de folie reflectorizante adezive, este totuși o soluție ingenioasă pe termen scurt pentru a vă încălzi camera și pentru a reduce factura de gaz sau electricitate, potrivit Skint Dad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel