Alimentul care nu trebuie consumat la micul dejun. Provoacă oboseală și foame, crește glicemia. Duce la o prăbușire

Monika Baciu |
Data publicării:
bananele - FOTO: Freepik
bananele - FOTO: Freepik

Alimentul care nu ar trebui consumat la micul dejun este, de fapt, alegerea multora dintre noi. Este un aliment sănătos, dar nu trebuie consumat dimineața, avertizează medicii.

Alimentul care nu trebuie consumat la micul-dejun este unul sănătos, dar nu dimineața. Un nutriționist avertizează că consumul unui anumit fruct la micul dejun ar putea să nu fie o idee bună.

Deși pare o opțiune sănătoasă, consumul acestui fruct ar putea duce la o ”prăbușire” ulterioară în timpul zilei. Mulți dintre noi ne grăbim dimineața, fie pentru a ajunge la serviciu, pentru a duce copiii la școală sau pentru a rezolva diverse treburi. Și în acele zile poate fi tentant să luăm micul dejun pe drum.

Vezi și: Melodia care reduce anxietatea. Efectul care a uimit neurologii. Ascultă piesa

Bananele, opțiune nesănătoasă pentru micul dejun

Bananele sunt o opțiune populară pentru acest tip de gustare, datorită faptului că sunt preambalate și datorită valorii lor nutriționale.

De asemenea, asta înseamnă că suntem un pas mai aproape de a consuma cele cinci porții de fructe și legume pe zi încă de dimineață. Dar, potrivit unui medic, banana s-ar putea să nu fie de fapt cea mai bună opțiune.

FOTO: Pexels@Tara Winstead

Deși bananele sunt pline de potasiu și vitamina B6 și nu conțin colesterol și sodiu, ele nu vor menține nivelurile noastre de energie stabile pe parcursul zilei.

”Bananele par a fi opțiunea perfectă de luat și de mers dimineața, dar privind mai atent, vei descoperi că bananele consumate singure nu sunt cea mai bună opțiune, deoarece conțin 25% zahăr și sunt moderat acide.

Ele îți vor oferi un impuls rapid, dar în curând te vei simți obosit și vei simți foame”, a explicat nutriționistul Dr. Daryl Gioffre, potrivit Express.

Fructele și legumele sunt fără îndoială o parte importantă a unei diete sănătoase și echilibrate. Așa că dr. Gioffre nu spune că nu ar trebui să mâncăm niciodată banane.

Vezi și: Halvaua, un super-aliment. Care este porția corectă. Mihaela Bilic: Nu te numești român dacă nu ai mâncat o bucățică de halva!

Cum trebuie să consumăm banalele

Cu toate acestea, ar trebui să ne asigurăm că sunt consumate împreună cu altceva pentru a evita acea posibilă cădere a energiei.

”Fără să echilibrați micul dejun cu o grăsime sănătoasă, multe dintre beneficiile bananelor sunt pierdute, în timp ce se câștigă creșteri ale zahărului din sânge și acid”, a spus dr. Gioffre.

Ca să evitați această problemă, Dr. Gioffre recomandă să consumați banane alături de ceva care să neutralizeze acidul și să încetinească metabolismul zahărului. Acest lucru ar trebui să prevină creșterea bruscă a zahărului din sânge și prăbușirea ulterioară, conform Dr. Gioffre.

El a recomandat asocierea cu grăsimi sănătoase sau cu condimente în acest sens. Exemple de grăsimi sănătoase includ nuci, semințe, avocado, măsline și ouă.

”Datorită faptului că bananele sunt acide, va trebui să neutralizați acidul pentru a beneficia de potasiu, fibre și magneziu fără impulsul de zahăr”, a mai subliniat medicul nutriționist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel