Alimentul care nu trebuie consumat la micul dejun. Provoacă oboseală și foame, crește glicemia. Duce la o prăbușire
Alimentul care nu ar trebui consumat la micul dejun este, de fapt, alegerea multora dintre noi. Este un aliment sănătos, dar nu trebuie consumat dimineața, avertizează...
Alimentul care nu trebuie consumat la micul-dejun este unul sănătos, dar nu dimineața. Un nutriționist avertizează că consumul unui anumit fruct la micul dejun ar putea să nu fie o idee bună.
Deși pare o opțiune sănătoasă, consumul acestui fruct ar putea duce la o ”prăbușire” ulterioară în timpul zilei. Mulți dintre noi ne grăbim dimineața, fie pentru a ajunge la serviciu, pentru a duce copiii la școală sau pentru a rezolva diverse treburi. Și în acele zile poate fi tentant să luăm micul dejun pe drum.
Vezi și: Melodia care reduce anxietatea. Efectul care a uimit neurologii. Ascultă piesa
Bananele, opțiune nesănătoasă pentru micul dejun
Bananele sunt o opțiune populară pentru acest tip de gustare, datorită faptului că sunt preambalate și datorită valorii lor nutriționale.
De asemenea, asta înseamnă că suntem un pas mai aproape de a consuma cele cinci porții de fructe și legume pe zi încă de dimineață. Dar, potrivit unui medic, banana s-ar putea să nu fie de fapt cea mai bună opțiune.

FOTO: Pexels@Tara Winstead
Deși bananele sunt pline de potasiu și vitamina B6 și nu conțin colesterol și sodiu, ele nu vor menține nivelurile noastre de energie stabile pe parcursul zilei.
”Bananele par a fi opțiunea perfectă de luat și de mers dimineața, dar privind mai atent, vei descoperi că bananele consumate singure nu sunt cea mai bună opțiune, deoarece conțin 25% zahăr și sunt moderat acide.
Ele îți vor oferi un impuls rapid, dar în curând te vei simți obosit și vei simți foame”, a explicat nutriționistul Dr. Daryl Gioffre, potrivit Express.
Fructele și legumele sunt fără îndoială o parte importantă a unei diete sănătoase și echilibrate. Așa că dr. Gioffre nu spune că nu ar trebui să mâncăm niciodată banane.
Cum trebuie să consumăm banalele
Cu toate acestea, ar trebui să ne asigurăm că sunt consumate împreună cu altceva pentru a evita acea posibilă cădere a energiei.
”Fără să echilibrați micul dejun cu o grăsime sănătoasă, multe dintre beneficiile bananelor sunt pierdute, în timp ce se câștigă creșteri ale zahărului din sânge și acid”, a spus dr. Gioffre.
Ca să evitați această problemă, Dr. Gioffre recomandă să consumați banane alături de ceva care să neutralizeze acidul și să încetinească metabolismul zahărului. Acest lucru ar trebui să prevină creșterea bruscă a zahărului din sânge și prăbușirea ulterioară, conform Dr. Gioffre.
El a recomandat asocierea cu grăsimi sănătoase sau cu condimente în acest sens. Exemple de grăsimi sănătoase includ nuci, semințe, avocado, măsline și ouă.
”Datorită faptului că bananele sunt acide, va trebui să neutralizați acidul pentru a beneficia de potasiu, fibre și magneziu fără impulsul de zahăr”, a mai subliniat medicul nutriționist.
Alimentul care crește riscul de diabet. Cu ce să îl înlocuiești
Semnele subtile ale diabetului pe care să NU le ignori
Prediabetul poate intra în remisie chiar și fără pierdere în greutate, arată un nou studiu
Potrivit unui studiu, până în 2050 jumătate dintre adulți vor fi supraponderali sau obezi: Un eșec social monumental
EXCLUSIV Ce este echilibrul energetic. Dr. Bogdan Timar: E vorba de consum. Activități sedentare
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
EXCLUSIV Analiza simplă care îți arată dacă ai diabet. Rezultatul trebuie să fie sub 5! Vede tot din ultimele 3 săptămâni, degeaba te abții 2 zile
Prediabetul: cum îl depistăm și ce putem face în privința lui. Un pericol tăcut care poate fi prevenit
EXCLUSIV De ce ne îngrășăm, de fapt. Greșeala care duce la acumularea de kilograme nedorite. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: A devenit un combustibil
Cetonele, un aliat neașteptat pentru sănătatea inimii în diabetul de tip 2
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Nu ignora aceste 5 semne! Ai putea avea prediabet fără să știi. Testul banal care pune diagnosticul
Legătura dintre diabet și demență: 10 dovezi clare că diabetul îți afectează creierul
EXCLUSIV Postul Crăciunului: adevărul despre produsele de post. Ingredientul care dăunează sănătății. Dr. Lygia Alexandrescu: Nu e o alegere bună
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
EXCLUSIV De ce ne îngrășăm. Detaliul esențial care duce la acumularea de kilograme nedorite. Dr. Mihai Comșa: Să nu ne păcălim
Acest test simplu îți arată dacă ai pre-diabet. Nu dă semne! Mulți află când deja au diabet
Diabetul, o epidemie tăcută. Aproape jumătate dintre cazuri rămân nediagnosticate la nivel global
EXCLUSIV Primul semn banal că ai diabet. Apare noaptea și mulți îl confundă. Dr. Mihai Comșa: Atunci ai un semnal de alarmă
EXCLUSIV Educația nutrițională, esențială. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: Farfuria corectă trebuie aplicată
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
