De ce ar trebui să-ți pese?
În primul rând, plătești pentru ceva natural care se dovește a fi opusul.
News Safety Food a constatat că, în multe cazuri, această miere contrafăcută provine din China sau India.
În mod alarmant, este uneori chiar contaminată cu antibiotice ilegale și metale grele.
Cum să recunoști mierea falsă
Există o varietate de metode pe care le poți folosi, pentru a vedea cât de pură - sau impură - este mierea pe care o ai acasă.
#1 Testul degetului mare
Toarnă un pic de miere pe degetul mare și vezi dacă se lipește. Dacă da, înseamnă că nu e falsă.
#2 Testul apei
De asemenea, poți testa mierea folosind un pahar cu apă. Adaugă o lingură de miere în pahar și vezi dacă se dizolvă sau se duce la fund. Dacă se scufundă, este naturală!
#3 Testul cu foc
Mierea naturală este inflamabilă: pune un băț de chibrit uscat în ea și apoi încearcă să îl aprinzi. Dacă este falsă, nu va produce scântei.
#4 Testul cu tinctură de iod
Toarnă apă în două pahare, într-unul dizolvă miere, în celălalt, zahăr. Apoi picură câteva picături de iod. Lasă 1-2 min. Apa cu zahăr va avea aceeași culoare brună, iar cea cu miere, dacă este naturală, se va deschide la culoare.
#5 Testul frigiderului
Depozitează mierea la frigider: mierea falsă va îngheţa, cea naturală nu!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.