De ce să NU îți mai prinzi părul în coadă. Boala greu de tratat pe care o provoacă acest obicei
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Tăiatul cepei produce în general iritarea și lăcrimarea ochilor. Iată cum poți evita această neplăcere.
Tăiatul cepei poate fi considerată o „probă de foc” pentru oricine gătește. Iritarea ochilor și lăcrimatul pot să creeze adevărate neplăceri. Iată câteva metode simple de a evita această.
Una dintre metodele eficiente este folosirea oțetului alimentar pe lama cuțitului. Înainte de a tăia ceapa, udați lama cuțitului cu puțin oțet și astfel, ochii nu vă vor mai ustura. Din păcate, metoda funcționează doar până când oțetul se șterge de pe cuțit, apoi procedeul trebuie reluat. Dar, dacă tăiați doar o ceapă pentru gătitul în familie, ar trebui să fe suficient ajutorul.
Tot la fel de eficient este ștergerea platoului de lemn pe care este tăiată ceapa, cu puțin oțet. Efectul este același, oțetul va anihila mirosul cepei, care produce lăcrimarea și usturimea ochilor.
Specialiștii mai arată că mijlocul cepei este partea care produce cea mai intensă iritare și lăcrimare. Astfel, dacă evitați partea din mijloc a cepei, puteți scăpa și de usturime. Din păcate, este partea cea mai gustoasă a cepei, astfel că e greu de ales între a suporta usturimea ochilor și a renunța la cea mai bună parte din ceapă.
O altă metodă cu rezultate bune este păstrarea cepei pentru câteva minute în congelator, înainte de a o tăia. De asemenea, poate fi pusă în apă rece, cu gheață, câteva minute. Chiar dacă nu va elimina de tot lăcrimarea, o va reduce până la un nivel mai suportabil.
Sulful este substanţa responsabilă pentru mirosul şi lăcrimatul din timpul tocării cepei. Atunci când e tăiată, celulele ei se sparg şi se eliberează o enzimă, împreună cu un compus al sulfului. Sub influenţa acestei enzime, compusul sulfului suportă mai multe modificări şi în câteva scunde ajunge la ochi, unde este ”recunoscut” ca un gaz iritant. Aceasta este explicaţia pentru care, cu cât cuţitul este mai ascuţit, cu atât celulele care se sparg sunt mai puţine şi, deci, substanţa eliberată va fi mai puţină. Prin urmare ochii vor ustura mai puţin.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.
Acesta este secretul longevității. Cercetătorii au descoperit de ce japonezii trăiesc atât de mult.
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Când este bine să faci duș? Dimineața sau seara și ce importanță are, de fapt, momentul zilei la care te speli.