Cum să-ți salvezi grădina de legume când plouă prea mult

Adisa Codruț |
Data publicării:

Deși ploaia este o adevărată binecuvântare pentru grădina de legume, prea multă apă poate cauze nenumărate probleme și boli care duc la degradarea frunzelor sau a tulpinilor. Mai mult, prea multă apă poate duce la ofilirea sau chiar la uscarea plantelor.

 

O cantitate de apă prea mare poate favoriza apariția antracnozei (pete negre sau maronii pe frunze). Făinarea este o altă boală des întâlnită și cauzată de ploaia în exces. Aceasta se poate observa destul de ușor și arată ca un praf alb. 

Și focul bacterian poate apărea, iar această boală este des întâlnită la pomi fructiferi precum merii sau perii. De asemenea, cloroza ferica sau carența de fier poate afecta plantele (rădăcinile ori frunzele), scrie cumsa

Ce trebuie să faci

 

Ar fi indicat ca suprafețele unde cultivi legumele să fie la un nivel mai ridicat, pentru a-i permite apei să curgă. În cazul în care este prea târziu să faci asta, ar trebui să știi că frunzele sau fructele bolnave trebuie îndepărtate și strânse de pe pământ, dacă au căzut. Bolile se răspândesc foarte repede între plante atunci când frunzele sunt ude, așa că evită culegerea fructelor sau legumelor. Mai mult, evită tăierea ramurilor sau a tulpinilor. Poți face aceste lucruri doar după ce frunzele s-au uscat.

VEZI De ce să nu arunci cenușa și să o folosești ca îngrășământ la plante

Ce nu ar trebui să mai faci -  nu planta răsadurile prea apropiate, ci oferă spațiu astfel încât apa în exces să poată să-și facă loc printre legume. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel