Cum scapi de grăsimea de pe burtă, în mod sănătos: e mai simplu decât ai crezut

Angela Sabău |
Data publicării:
Grăsimea abdominală
Grăsimea abdominală

Grăsimea de pe burtă este cea care aduce cele mai mari riscuri pentru sănătate. Iată cum scapi de ea în mod sănătos.

Grăsimea abdominală mai mare prezintă mai multe riscuri pentru sănătate: hipertensiune arterială, colesterol ridicat, diabet de tip 2 și boli de inimă. Pentru a ne proteja de aceste condiții, să ardem mai întâi acea grăsime viscerală care este grăsimea care se găsește în jurul organelor noastre.

Celălalt tip de grăsime este grăsimea subcutanată sau grăsimea care se află sub piele. Acumularea sa în organism depinde adesea de genetică și de stilul de viață. Și cantități mici de grăsime subcutanată sunt de obicei inofensive.

Iată câteva sfaturi despre cum putem micșora acele celule adipoase și reduce grăsimea de pe abdomen.

Alimentați-vă corect

Alimentația corectă poate reduce celulele adipoase cu până la 18%, în special grăsimea subcutanată! Pentru început, ne putem da seama de aportul caloric actual și îl putem reduce cu un sfert. Asigurați-vă că aportul zilnic de alimente conține 30–35% proteine, 40–45% carbohidrați și 20–25% grăsimi. Puteți include alimente cu grăsimi bune, cum ar fi nuci, avocado, nucă de cocos și ulei de măsline.

Faceți mișcare

Faceți cel puțin 30-45 de minute de exerciții fizice de cinci ori pe săptămână. Poate fi orice – plimbări rapide, HIIT, Fitness pentru dans sau Forță și condiționare – atâta timp cât vă place! Antrenamentele pe intervale (sau HIIT) alternează între antrenamente de intensitate ridicată și de intensitate scăzută. Puternicele explozii de energie folosesc mai multă grăsime drept combustibil, iar perioadele de odihnă între ele ajută la eliminarea reziduurilor din mușchi. De asemenea, programele de fitness online vă pot ajuta să începeți chiar de acasă.

Eliberați-vă mintea de stres

O cauză comună pentru creșterea grăsimilor este creșterea nivelului de cortizol indus de stres. Lipsa somnului inhibă recuperarea adecvată, ceea ce duce la stres. Așadar, dacă doriți să pierdeți grăsime, asigurați-vă că dormiți  6-8 ore.

Mergeți pe jos

Mersul pe jos este un arzător de grăsimi. Încercați să faceți zilnic cei 15.000 de pași într-un ritm constant, împreună cu antrenamentele.

Un „fapt gras” bine de știut: Când „ardem” grăsimi, nu pierdem celulele adipoase ⁠ – ele pur și simplu se micșorează în dimensiune, în timp ce numărul de celule rămâne același. Celulele adipoase individuale cuprind țesut adipos. Pe măsură ce slăbești, pur și simplu arzi grăsimea stocată în fiecare dintre aceste celule și se fac mai mici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel