EXCLUSIV Cum se mănâncă, de fapt, șoriciul de porc. Anca Ioniță a dezvăluit secretul: Așa se mănâncă! Este o sursă importantă de colagen
Cum trebuie, de fapt, să mănânci șoriciul de porc. Are o cantitate însemnată de calorii, tocmai de aceea medicii nutriționiști ne împărtășesc un truc simplu pentru a-l putea...
Cum trebuie, de fapt, să mănânci șoriciul de porc. Șoriciul de porc este o gustare crocantă și savuroasă făcută din piele de porc prăjită. Șoriciul de porc este obținut din piele de porc. Pieile proaspete de porc sunt tăiate în felii, apoi fierte sau gătite lent. Astfel, pielea de porc se reduce la aproximativ un sfert din dimensiunea inițială. Se scurg, apoi se prăjesc. Procesul de prăjire face ca pieile să se umfle.
Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cât de sănătos este șoriciul de porc, dar și cum trebuie să îl consumăm.
”Şoriciul de porc reprezintă sursă importantă de colagen. Este important să îndepărtăm toată grăsimea de pe el, acesta având 563 kcal/100g. Şoriciul se consuma în cantitate mică”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Ce trebuie să știm despre șoriciul de porc
Șoriciul de porc este un aliment care conține o cantitate semnificativă de grăsime, în special grăsimi saturate. Acesta poate fi consumat în cantități moderate, dar trebuie să fie parte a unei dietă echilibrate și sănătoase. Înainte de a face schimbări semnificative în dieta ta, este întotdeauna recomandat să consulți un medic sau un nutriționist pentru a te asigura că este potrivit pentru afecțiunea ta specifică.
Consumul excesiv de alimente procesate, în special dacă acestea sunt bogate în calorii, sodiu sau ambele, cum este cazul șoriciului de porc, poate cauza sau contribui la probleme de sănătate.
Valoare nutritivă
Șoriciul de porc este bogat în grăsimi, în special grăsimi saturate. Conține și proteine, dar în general, nu este o sursă semnificativă de nutrienți esențiali, potrivti Healthline.

Șorici de porc prăjite - FOTO: Captură YouTube@Poor Man's Gourmet Kitchen
Grăsimi saturate
Consumul excesiv de grăsimi saturate poate contribui la creșterea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău") și poate fi asociat cu riscul crescut de boli de inimă. Prin urmare, este important să limitezi consumul acestor grăsimi.
Excesul de grăsime depozitat în zona abdominală, sau grăsimea viscerală, este asociat cu rezistența la insulină. La cei cu această condiție, organismul nu răspunde corespunzător la hormonul insulină, ceea ce poate crește nivelul de insulină și zahăr din sânge și, în cele din urmă, poate duce la diabet și boli de inimă.
Calorii
Șoriciul de porc are un conținut caloric ridicat, deci este important să fii atent la porțiile consumate pentru a evita aportul caloric excesiv.
Sodiu
Produsele din carne procesată, inclusiv șoriciul de porc, pot conține cantități semnificative de sodiu. Consumul excesiv de sodiu poate contribui la hipertensiune arterială și alte probleme de sănătate.
Dacă ai afecțiuni medicale preexistente, cum ar fi boli de inimă, hipertensiune arterială sau niveluri ridicate de colesterol, este indicat să consulți un specialist în nutriție sau medicul tău pentru a primi recomandări personalizate privind dieta.
Consumul unei diete bogate în sodiu poate, de asemenea, crește tensiunea arterială, ceea ce poate contribui la boli de inimă, accident vascular cerebral și boli renale. Un studiu privind prevenirea tensiunii arteriale care a urmărit mai mult de 3.000 de adulți timp de 20 de ani a descoperit că cei care preferau alimente cu conținut ridicat de sodiu aveau cel mai mare risc de deces din toate cauzele.
-
-
-
Amigdalita: simptome care o dau de gol06.12.2025, 12:36
-
-
EXCLUSIV Cum ajută suportul psihologic pacienții oncologici. Dr. Lucia Stănculeanu explică rolul psihologului și psihiatrului în oncologie
EXCLUSIV Dr. Oana Dolofan spune cu ce afecțiuni severe se confundă durerea de stomac
Singurătatea bătrânilor, sunetul care îți rupe inima
EXCLUSIV Cum să monitorizezi tensiunea în sarcină, pe săptămâni. Dr. Ingrid Gheorghe (SANADOR): Atunci se poate complica
EXCLUSIV Cum afectează hormonii sănătatea inimii. Boala cardiacă carcinoidă: complicația silențioasă care atacă valvele inimii
EXCLUSIV Ce trebuie să știi dacă ai avut o rudă diagnosticată cu cancer. Conf. dr. Viorica Rădoi: Anamneză amănunțită și un istoric familial
EXCLUSIV Cum îți poți evalua rezerva ovariană și fertilitatea. Dr. Lucia Luchian: Se poate recolta oricând
EXCLUSIV Terapia hiperbară: cine o poate face. Dr. Mihai Băican: Funcționează ca un plămân extern
EXCLUSIV Cum apar monturile și cum le tratezi corect. Dr. Codrin Huszar (SANADOR): Generează complicații
EXCLUSIV Primul semn că ai colică renală: cauze și prevenție. Dr Bogdan Pârlițeanu: Blochează fluxul urinar
EXCLUSIV Spitalele, evaluate de noi inspectori. Mesajul care poate duce la demiteri
EXCLUSIV Biopsia lichidă, rol în diagnosticul și supravegherea dinamică a cancerului
Ce nu ți-a spus nimeni despre biopsia clasică. Adevărul care te va surprinde.
EXCLUSIV Testul care îți arată dacă faci cancer. Prof. univ. dr. Ovidiu Pop: Cifre impresionante
Pancreatita, cauză frecventă și intensă a durerii abdominale superioare. Dr. Oana Dolofan: Durere bruscă
EXCLUSIV Monturile și traumatismele gleznei. Dr. Codrin Huszar (SANADOR) explică
EXCLUSIV Tratamentul oncologic, efecte negative. Ramona Schenker: Profund invalidante
Cancerul care se poate moșteni. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), avertisment pentru părinți
EXCLUSIV Dependența explicată de dr. Adrian Atasiei: criterii, diferența dintre consum ocazional și comportament compulsive
EXCLUSIV Acces inegal la sănătate. Radu Gănescu: Zona rurală este foarte deficitară la serviciile medicale. Pacienții ajung târziu
Accesul inegal la servicii medicale pune în pericol sănătatea românilor și exercitarea democratică.

