Cum se spală pernele îngălbenite: 3 sfaturi pentru a le face ca noi

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Dacă pernele tale au început să se îngălbenească, nu te speria! Este ceva natural. În timp, mai mulți factori precum acarienii sau transpirația afectează calitatea așternutului. Din fericire, este posibil să ai perne albe din nou cu trucurile potrivite. 

Știm cu toții că așternuturile trebuie spălate des, iar pernele nu fac excepție de la această regulă. Este foarte important să le dezinfectăm și să scăpăm de acel aspect gălbui al pernelor. 

În plus, pernele se pot transforma cu ușurință într-un mediu propice acarienilor, virusurilor și bacteriilor. Acestea provin, printre altele, din transpirație și particule de murdărie care se formează acolo în timp. Dar, în ciuda petelor gălbui și a mirosurilor din perne, nu trebuie întotdeauna să le aruncăm. Acest lucru este cu atât mai valabil dacă pernele sunt de bună calitate.

Iată 3 metode eficiente pentru a-ți spăla pernele îngălbenite:

 

1. Apă fierbinte și lămâie

Lămâia este un aliat neprețuit și foarte eficient dacă vrei să respiri aer proaspăt din perne. 

Fierbe 2,5 litri de apă și adaugă 6 pahare de suc de lămâie. Apoi înmoaie perna în această apă cu lămâie timp de aproximativ 2 ore. După care spală perna cu apă și săpun, pentru a îndepărta de tot petele galbene. 

2. Oțet alb și bicarbonat de sodiu

Pentru a înmuia fibrele textile ale pernei, o combinație de bicarbonat de sodiu și oțet alb este o soluție excelentă. Poți conta pe acțiunea antibacteriană și de albire a acestor două ingrediente, pentru a alunga toată murdăria, transpirația și petele prezente pe pernă. 

Așază perna într-un lighean umplut cu apă fierbinte și adaugă o jumătate de cană de oțet alb amestecat cu aceeași cantitate de bicarbonat de sodiu. Lasă perna în această soluție timp de o oră, apoi bag-o în mașina de spălat, la program normal. 

3. Lămâie și apă oxigenată

Ideal pentru înlocuirea înălbitorului, acest tratament anti-pete și anti-praf constă în combinarea sucului de lămâie și a peroxidului de hidrogen (apă oxigenată) pentru decolorarea rufelor. 

Pentru a profita de virtuțile lor, pregătește o găleată cu apă fierbinte în care vei pune o jumătate de cană de suc de lămâie și vei dubla cantitatea de apă oxigenată. Așază perna în găleată și las-o să stea o oră. După ce a trecut acest timp, bag-o în mașina de spălat (program normal), iar la final usucă perna la soare. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel