Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Lămâia e preferată în mâncăruri și băuturi, dar are are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată care:
Lămâile sunt mult mai mult decât o garnitură pentru paharul tău de apă, un cocktail elegant sau un platou cu pește ori în salate. Fiind unul dintre fructele din familia citricelor, lămâile conțin multe dintre substanțele nutritive de care organismul nostru are nevoie zilnic pentru a funcționa corect.
O lămâie medie conține 29 de calorii, 1,1 grame de proteine, 2,8 grame de fibre, 9,3 grame de carbohidrați, 2,5 grame de zahăr și 0,3 grame de grăsimi. Conține 53 de miligrame de vitamina C, care reprezintă 88% din cantitatea zilnică recomandată, precum și cantități mici de fier, potasiu, zinc și calciu. Se știe că lămâia ajută la atenuarea rodurilor, este foarte bună pentru dietă și că hrănește sistemul imunitar, dar iată alte 6 beneficii cele mai importante pe care le aduce în organism:
Carbohidrații din lămâi sunt compuși din fibre solubile sub formă de pectină. Se știe că fibrele solubile încetinesc digestia, care vă menține glicemia stabilă și inhibă creșterea tumorii cancerului de colon. Pectina este, de asemenea, cunoscută pentru că ajută la obținerea unui nivel de colesterol sănătos. Și, ca și alte citrice, lămâile conțin un nutrient în coji și uleiuri numite d-limonen, care pot ameliora simptomele de indigestie și a bolii de reflux gastroesofagian.
Lămâile conțin pectină, care scade nivelul colesterolului, dar ele sunt și bogate și în vitamina C, despre care se știe că reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Lămâile conțin, de asemenea, potasiu, care, potrivit American Heart Association, poate ajuta la ameliorarea tensiunii din pereții vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale.
Beneficiile compusului d-limonenul din citrice includ și prevenirea cancerului. Lămâile conțin, de asemenea, un flavonoid numit naringenină, care, potrivit unui studiu recent, are proprietăți puternice de prevenire a cancerului. Pulpa de lămâie și sucul conțin, de asemenea, cantități mari de beta-criptoxantină și hesperidină, care sunt compuși din plante care se găsesc pentru a preveni formarea tumorilor maligne la rozătoare.
Anemia este o tulburare a sângelui cauzată adesea de un deficit de fier. Lămâile nu conțin mult fier, dar, deoarece sunt bogate în vitamina C, pot contribui la creșterea cantității de fier pe care organismul o poate absorbi.
Cercetările confirmă faptul că acidul citric din fructe precum lămâia, pepenele galben și portocala poate împiedica formarea pietrelor la rinichi: Consumând doar 120 de ml. de suc de lămâie pe zi s-a dovedit a crește semnificativ nivelul citratului din urină fără a crește nivelul oxalatului.
Vitamina C vine din nou în ajutor: studiile arată că cei care consumă cantități mai mari de vitamina C prezintă un risc mai mic de a dezvolta astm. Un studiu publicat în Allergy, Asthma & Clinical Immunology a constatat că participanții ale căror atacuri de astm au fost declanșate de o infecție respiratorie au fost capabili să scadă apariția unui atac de astm cu 78%, luând un gram de vitamina C pe zi.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.