Cum și ce să mănânci ca să NU TE ÎNGRAȘI în vacanță. 5 sfaturi simple de la un nutriționist

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Cum să nu te îngrasi în vacanță. Foto: Pixabay
Cum să nu te îngrasi în vacanță. Foto: Pixabay

„M-am îngrășat în vacanța aceasta 5 kilograme!”. Îți sună cunoscută replica? O simțim fiecare pe pielea lui, iar cea mai bună decizie pe care ar trebui să o luăm este aceea de a încerca să schimbăm acest fapt care se repetă de fiecare dată, ne arată un cunoscut nutriționist.

Nutriționistul Wasim Nazer a întocmit, pentru cititorele DC Medical, o listă cu 5 cele mai sigure strategii care ne ajută să ținem deoparte kilogramele în plus pe care le-am putea câștiga în concediul de vară.

1. Proteine la micul dejun

Un mic dejun bogat în proteine te va ține departe de tentațiile culinare de peste zi. Proteinele mențin starea de sațietate sus, ceea ce se traduce printr-un consum mai mic de alimente peste zi. Ca și exemplu poți consuma la micul dejun omleta cu legume, scrambled eggs, cu roşii şi ciuperci sau salata cu brânză de capră.

2. Alege ca și gustare la 11:00 un shake sau un smoothie proteic

Când pleci în vacanță, nu uita să iei cu tine pudra proteică. Te va ajuta mult să păstrezi numărul kilogramelor în plus pe care riști să le câștigi în timpul sejurului. Un asttfel de mic dejun îți asigură necesarul optim de proteine și carbohidrați sănătoși, spune Nutriționistul Wasim Nazer, EXCLUSIV la DC Medical.

3. Nu mânca pe fugă

Lasă deoparte orice sursă de distragere a atenției, fie că vorbim despre telefon, calculator sau TV. Doar așa îți vei da seama când ești cu adevărat sătulă.

4. Mestecă bine mâncarea

Creierul are nevoie de 20 de minute să primească informația de la tubul digestiv că este ok, poate să oprească senzația de foame. Dacă mănânci mai încet, acest semnal se trimite înainte de a mânca prea mult. În plus, atunci când mănânci mai încet, savurezi mâncarea şi te bucuri de gust, având astfel ocazia să simţi mult mai intens specialităţile culinare fără să mănânci prea mult.

5. Opreşte-te înainte să te simţi plină

Consumă multe legume proaspete, alături de carne, ouă și lactate. Legumele au surplus caloric mic, dar oferă rapid senzația de sațietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel