Coronavirus: De ce au decedat atât de repede unele persoane infectate. Un medic infecționist explică

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient FOTO: pexels.com
Pacient FOTO: pexels.com

Adrian Marinescu, medic infecționist la Spitalul Matei Balș din București, a explicat de ce au decedat atât de repede unele persoane infectate cu coronavirus.

 

Trei din cele șase persoane decedate cu coronavirus în România au murit în doar câteva zile de la internare.

"Când vorbim de COVID-19, din păcate, sunt și formele severe și chiar dacă sunt într-un procent mic, atunci când vorbim de formele severe înseamnă o afectare importantă pulmonară, cu complicații majore și atunci și decesul survine foarte repede. Nu numai în România, ci peste tot. Avem puține cazuri severe în România în momentul acesta. Numărul lor va mai crește, dar o formă severă care apare în general la persoanele cu afecțiuni preexistente complicațiile pot să apară repede și să fie cu risc vital", a explicat Adrian Marinescu, medic infecționist la Spitalul Matei Balș din București, în direct la România TV.

În această a fost anunțat al șaselea deces al unei persoane infectate cu COVID-19. Bărbatul a fost internat în data de 20 martie într-un spital din Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel