De ce bărbaților le e, uneori, greu, să înțeleagă femeile

Adisa Codruț |
Data publicării:
Probleme în dragoste pentru o zodie    Foto: Vera Arsic / Pexels
Probleme în dragoste pentru o zodie Foto: Vera Arsic / Pexels

Lăsând la o parte ideile preconcepute privind modul în care comunică bărbații și femeile, o serie de studii științifice susțin că vocile feminine fac creierul bărbaților să lucreze mai mult.

Unele cercetări susțin că sunt dovezi științifice potrivit cărora, în unele momente, bărbaților le este greu să înțeleagă ce spun femeile, dar și că vocile feminine folosesc mai multe sunete decât cele masculine.

Iată câteva diferențe amintite de DC News.

* vocile feminine fac creierul bărbaților să lucreze mai mult - o cercetare susține că bărbații reacționează diferit la vocile feminine, mai precis bărbații au mai puțină activitate în unele părți ale creierului atunci când alți bărbați vorbesc, însă, lucrurile se schimbă total când ascultă o femeie vorbind. Bărbaților le este mai greu să înțeleagă semnificațiile și emoțiile a ceea ce spun femeile.Vocile femeilor sunt mai puțin autoritare. S-a constatat că dimensiunea corzilor vocale și a laringelui unei femei este importantă, deoarece persoanele cu voce mai înaltă sunt luate mai puțin în serios. 

* vocile femeilor sunt mai complexe - când femeile vorbesc, folosesc mult mai multe sunete decât bărbații și tind să vorbească într-un mod mai melodic. Acești doi factori pot face dificil pentru creierul bărbaților să înțeleagă rapid ceea ce spun femeile, deoarece există mai multe de descifrat.

* mit și clișeu că femeile vorbesc mult -  o cercetare a demonstrat că bărbații și femeile vorbesc la fel de mult, însă diferă contextul. Studiul a subliniat că, în anumite circumstanțe, bărbații vorbeau mai mult decât femeile, iar în altele, femeile mai mult decât bărbații. 

Psihologul Laura-Maria Cojocaru susține că misandrismul, ura deschisă față de bărbați, provine din ignoranța și interpretarea greșită a ceea ce înseamnă feminismul. “Mai mulți feminiști și chiar non-feminiști cad în misandrism și nu toți sunt femei. Acest lucru este cauzat de faptul că feminismul, o mișcare pentru găsirea unui teren comun și a egalității, este despre împuternicire. Misandrismul și/sau misoginismul, precum și orice alt rasism și sexism, este despre căutarea constantă a unei ”greșeli” în baza diferențelor dintre oameni. Ura oricărui grup poate fi întărită doar de un sentiment de victimizare. Victimizarea și împuternicirea sunt întotdeauna opuse. Un ”supraviețuitor” al unei agresiunii bazate pe aceste diferențe, se poate apleca, conștient sau nu, spre misandrism sau misoginism. O persoană puternică și logică se va înclina spre adevărata egalitate (nu privilegiată), va iubi și aprecia în continuare oamenii așa cum sunt, fie ei bărbați sau femei”, explică psihologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel