De ce copiii crescuți la fermă sunt feriți de astm

Florina Pop |
Data publicării:
Grădinăritul îi ajută și pe copii să facă față stresului   FOTO: pexels.com
Grădinăritul îi ajută și pe copii să facă față stresului FOTO: pexels.com

Copiii crescuți la ferme au o floră intestinală mai sănătoasă decât ceilalți și sunt feriți de astm, potrivit unui studiu de-a lungul a două decenii.

O cercetare a celor de la Centrul Helmholtz din München, Germania, arată că viața la fermă duce la un microbiom intestinal sănătos la copii, care-i protejează de astm. ”Am constatat că o parte relativ mare a efectului de protecție al fermei asupra astmului copilului a fost mediată de maturarea microbiomului intestinal în primul an de viață. (...) Acest lucru sugerează că copiii de la fermă sunt în contact cu factori de mediu, eventual cu microbiota de mediu care interacționează cu microbiomul intestinal și duc la acest efect protector”, consideră cercetătorii.

Aceștia au anticipat efectele nutriției asupra microbiomului intestinal, dar au fost surprinși să constate efecte puternice ale expunerilor legate de fermă, cum ar fi șederile în magazii de animale. Acest lucru subliniază importanța mediului pentru efectul protector.

”Studiul nostru oferă dovezi suplimentare că intestinul poate avea o influență asupra sănătății plămânilor. Un microbiom intestinal matur cu un nivel ridicat de acizi grași cu lanț scurt a avut un efect protector asupra sănătății respiratorii a copiilor din acest studiu”, adaugă cercetătorii, potrivit unui comunicat al Centrului amintit.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel