De ce e importantă vaccinarea împotriva HPV

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Vaccinul contra HPV
Vaccinul contra HPV

Medicul dermatolog Olga Simionescu a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre importanța vaccinării împotriva HPV.

Invitată la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, medicul dermatolog Olga Simionescu a discutat și despre rolul vaccinării împotriva HPV. Aceasta a precizat că dintre cele două tipuri de vaccinuri existente - cel profilactic și cel curativ; ultimul fiind încă în teste - doar unul, cel profilactic, se administrează. Acesta este recomandat fetițelor cu vârste între 12 și 14 ani. ”Există un program în țara noastră prin care această vaccinare este susținută de către stat. Este o prevenție pentru că fetițele, în mod normal, n-ar fi expuse la această infecție cu HPV, și ar fi foarte eficient”, punctează medicul Olga Simionescu.

Potrivit acesteia, peste tot, pe glob, se vaccinează HPV atât femeile de orice vârstă - sigur că eficiența sa scade - , cât și bărbații (în SUA). În plus, un vaccin profilactic ”ar putea să aibă un rezultat spectaculos” în eradicarea tulpinilor de HPV în cazul unor femei cu leziuni pe colul uterin. 

Dr Simionescu mai amintește că există tulpini HPV cu risc scăzut (6 -11) și tulpini cu risc crescut (16, 18, 31, 33 și 45). Vaccinul, disponibil și în România, se îndreaptă împotriva a nouă tulpini de HPV. ”Vaccinul este bun. Noi nu avem niciun interese comercial. Lumea are această teorie că dacă recomandăm ceva, ce se ascunde în spatele acestei recomandări...”, afirmă specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel