De ce să bei apă dimineața pe stomacul gol: efectul te va surprinde

Angela Sabău |
Data publicării:
Apa  Foto: PIxabay
Apa Foto: PIxabay

Iată câteva motive întemeiate pentru a-ți începe ziua cu un pahar cu apă. Cafeaua sau ceaiul nu au acest efect.

Majoritatea dintre noi, dimineața, primul lucru de car avem nevoie est eo ceașcă de cafea. Bine, poate uneori de ceai. Totuși, experții spun că ar trebui să ne începe ziua cu o cană de apă, potrivit pinkvilla.com.

Mai mulți experți sugerează că a începe o zi cu un pahar sau două de apă este una dintre cele mai bune practici pentru a menține sănătatea optimă. Ajută la menținerea unei bune hidratări și ne ține activi pe toată durata zilei.

 „Deși s-ar putea să nu-ți vină să crezi, dar a începe ziua cu un pahar cu apă face o diferență în viață. Gândiți-vă la toată deshidratarea care a avut loc pe parcursul nopții. Un interval de 8-9 ore necesită apă. Prin urmare, este primul lucru pe care ar trebui să-l beți dimineața”, spune Dr. Shuchin Bajaj, Medicină Internă (Fondator-Director), Ujala Cygnus Group of Hospitals.

În plus, apa ajută la eliminarea toxinelor din organism. Așadar, să-ți începi ziua cu un pahar cu apă ajută și la detoxifierea organismului și nu trebuie să prepari nimic din acele băuturi speciale pe care le găsești pe internet, de obicei.

 „De asemenea, nu este recomandat să bei ceai, cafea sau chiar sucuri pe stomacul gol. Acest lucru poate crește aciditatea și poate declanșa alte probleme gastrice. A bea apă, pe de altă parte, îți va menține sănătatea digestivă la maximum. De asemenea, consumul de multă apă dimineața te ajută să te menții activ pe tot parcursul zilei. Este mai puțin probabil să suferi de epuizare”, adaugă Bajaj.

Apa urmată de un bol cu ​​fructe proaspete te va ajuta în continuare să te menții sănătos. „Ca să nu mai vorbim că are mai multe beneficii asupra pielii. Pielea ta va arăta proaspătă, tânără și chiar și semnele îmbătrânirii ar putea fi estompate”, mai spune Bajaj.

În afară de asta, poate ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate și la menținerea sănătății mintale la maxim. „Mintea ta pare să se relaxeze și să lupte împotriva factorilor de stres inutil, ținând la distanță anxietatea și depresia”, spune Bajaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel