De ce să pui bețe de chibrit în miere. Așa îți vei da seama de multe lucruri

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Miere
Miere

Mierea este un superaliment cunoscut de secole pentru numeroasele sale beneficii asupra organismului. Este un puternic antioxidant și antiinflamator, calități care recomandă mierea în tratarea multor patologii. Cu toate acestea, există mai multe versiuni de miere pe piață și uneori este greu să ne dăm seama când este contrafăcută.

Cum să îți dai seama dacă mierea cumpărată este naturală sau falsă?

 

"Mierea contrafăcută" este mierea industrială fabricată artificial de companii, care este adesea un amestec mai mult sau mai puțin concentrat de fructoză, amidon, suc, zahăr și glucoză, ale cărei beneficii sunt mult mai mici în comparație cu versiunea sa originală.  

Pentru a-ți da seama de calitatea mierii de albine, ai nevoie de bețe de chibrit. 

Încearcă să ții un chibrit aprins în miere, dacă aceasta din urmă este pură, vei vedea scântei pe suprafața sa. Dacă este falsă, flacăra se va stinge foarte ușor din cauza umidității sale ridicate.

Un alt truc este testul pâinii

 

Dacă întinzi miere pe o felie de pâine, cea pură se va întări rapid și se va usca pe aluat în mai puțin de un minut. Nu același lucru este valabil pentru mierea contrafăcută. 

Ce alți factori stabilesc calitatea mierii de albine

 

Vâscozitate

Unul dintre primele aspecte în verificarea purității mierii este vâscozitatea acesteia. Mierea industrială este destul de lipicioasă din cauza conținutului său de îndulcitori, însă mierea pură nu este lipicioasă. 

Textură

Mierea pură are o textură densă și groasă la atingere, în timp ce mierea falsă este mai lichidă și, prin urmare, se revarsă mai repede. 

Miros

Mierea pură are adesea un miros floral, plăcut, mai ales dacă are la bază elemente precum floarea de portocal, menta sau lavanda. Mierea industrială nu are miros.

Gust

Gustul mierii naturale este ușor și dispare rapid, mierea falsă va tinde să fie mult mai dulce, iar gustul său pronunțat să rămână mai mult timp în gură. Acesta este de obicei un indiciu care nu dă greș niciodată! 

Impurități

Mierea organică vândută de apicultori va fi adesea amestecată cu particule mici (polen, albine etc.) care sunt complet inofensive pentru sănătate și pot fi consumate fără pericole. Mierea industrială va arăta mult mai transparentă și mai omogenă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel