Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Mierea este un superaliment cunoscut de secole pentru numeroasele sale beneficii asupra organismului. Este un puternic antioxidant și antiinflamator, calități care recomandă mierea în tratarea multor patologii. Cu...
"Mierea contrafăcută" este mierea industrială fabricată artificial de companii, care este adesea un amestec mai mult sau mai puțin concentrat de fructoză, amidon, suc, zahăr și glucoză, ale cărei beneficii sunt mult mai mici în comparație cu versiunea sa originală.
Pentru a-ți da seama de calitatea mierii de albine, ai nevoie de bețe de chibrit.
Încearcă să ții un chibrit aprins în miere, dacă aceasta din urmă este pură, vei vedea scântei pe suprafața sa. Dacă este falsă, flacăra se va stinge foarte ușor din cauza umidității sale ridicate.
Dacă întinzi miere pe o felie de pâine, cea pură se va întări rapid și se va usca pe aluat în mai puțin de un minut. Nu același lucru este valabil pentru mierea contrafăcută.
Vâscozitate
Unul dintre primele aspecte în verificarea purității mierii este vâscozitatea acesteia. Mierea industrială este destul de lipicioasă din cauza conținutului său de îndulcitori, însă mierea pură nu este lipicioasă.
Textură
Mierea pură are o textură densă și groasă la atingere, în timp ce mierea falsă este mai lichidă și, prin urmare, se revarsă mai repede.
Miros
Mierea pură are adesea un miros floral, plăcut, mai ales dacă are la bază elemente precum floarea de portocal, menta sau lavanda. Mierea industrială nu are miros.
Gust
Gustul mierii naturale este ușor și dispare rapid, mierea falsă va tinde să fie mult mai dulce, iar gustul său pronunțat să rămână mai mult timp în gură. Acesta este de obicei un indiciu care nu dă greș niciodată!
Impurități
Mierea organică vândută de apicultori va fi adesea amestecată cu particule mici (polen, albine etc.) care sunt complet inofensive pentru sănătate și pot fi consumate fără pericole. Mierea industrială va arăta mult mai transparentă și mai omogenă.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu