De ce să pui câte o linguriță de bicarbonat de sodiu prin grădină. Efectul întrece orice așteptare!

Bicarbonatul de sodiu poate avea unele utilizări neașteptate. În grădină, bicarbonatul de sodiu face minuni!

Ține departe dăunătorii

 

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în grădină ca pesticid și fungicid. Pune două linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de ulei de măsline sau de floarea-soarelui în 4 litri de apă, la care mai adaugi 3-4 picături de săpun lichid ecologic. Soluția obținută pune-o într-un pulverizator și stropește plantele o dată la trei zile ca să ții departe insectele dăunătoare. 

Compus din 57,1% sodiu, 27,4% oxigen, 14,3% carbon si 1,2% hidrogen, bicarbonatul previne și distruge sporii fungici de pe trandafiri și are și rol de insecticid.

Îngrijire bio pentru plantele de tomate

 

Predispuse la tot felul de boli și expuse dăunătorilor, plantele de tomate pot fi stropite cu un spray natural dintr-un amestec de bicarbonat de sodiu și ulei vegetal

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și împotriva furnicilor. În acest sens ai nevoie de 5 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 5 lingurițe de zahăr pudră și o linguriță de apă. Zahărul va atrage furnicile, îl vor mânca, dar fiind amestecat cu bicarbonatul de sodiu, le va ucide. Pune această soluție pe mușuroaiele de furnici și vei scăpa de insecte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel