De ce se sparg vasele de sânge din ochi. Cât de periculos este acest lucru

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
vase de sange - FOTO: Freepik@zurijeta
vase de sange - FOTO: Freepik@zurijeta

Vederea este o parte esențială a calității generale a vieții. Dar ce se întâmplă, de fapt, atunci când ni se sparg vasele de sânge din ochi. Cât de periculos este acest lucru.

Natural, dacă apare ceva neobișnuit cu ochii tăi, acest lucru poate cauza îngrijorare. Problemele precum vasele de sânge sparte pot fi una dintre acele probleme neobișnuite cu ochii.

Să explorăm ce cauzează vasele de sânge sparte în ochi și dacă este periculos.

De ce se sparg vasele de sânge din ochi

Vasele de sânge sparte în ochi, cunoscute și sub denumirea de hemoragie subconjunctivală, apar atunci când un mic vas de sânge se sparge sub suprafața clară a ochiului tău. Suprafața clară a ochiului nu poate absorbi suficient de rapid sângele – astfel încât sângele rămâne blocat.

Poate să nu simți sau să îți dai seama de problema cu vasul de sânge spart până când nu te vezi în oglindă. Principalul simptom al unui vas de sânge spart în ochi este vizual, sub forma unei pete roșii strălucitoare pe partea albă a ochiului tău. Pata roșie de pe ochi poate varia în dimensiune, dar va părea că sângele a izbucnit pe partea albă a ochiului tău.

Te-ai putea întreba de ce s-a spart vasul de sânge din ochi. Există diverse cauze ale vaselor de sânge sparte în ochi, iar multe dintre ele sunt necunoscute. Cauzele pot include:

Vezi și: De ce să nu îți mai bagi vată în urechi. Efectul pe care îl are

- Accidente

- Operații

- Oboseala ochilor

- Strănut puternic

- Tuse puternică

- Infecții oculare

- Deficit de vitamina C

Vasele de sânge sparte în ochi sunt o afecțiune comună care poate apărea la orice vârstă. Cu toate acestea, riscul de a experimenta acest tip de sângerare crește odată cu înaintarea în vârstă.

Vezi și: Ce se întâmplă când mănânci pâine pe stomacul gol. Efectul catastrofal pe care îl are

Unii factori de risc includ:

- Diabetul

- Hipertensiunea arterială

- Anumite medicamente anticoagulante

- Tulburări de coagulare a sângelui, potrivit Queens Way Optometric.

De ce se sparg vasele de sânge din ochi - cât de periculos este acest lucru

Deși aspectul unui vas de sânge spart în ochi poate fi îngrijorător, de obicei apare fără a provoca vreun rău evident ochiului tău și nu este periculos. În cele mai multe cazuri, nici măcar nu îl vei observa.

Complicațiile de sănătate din cauza vaselor de sânge sparte în ochi sunt rare și par mai rele decât sunt în realitate. Optometristul va putea să diagnosticheze afecțiunea imediat și va recomanda teste suplimentare pentru a afla informații despre starea generală de sănătate.

Vezi și: Când și cum se bea, de fapt, cafeaua. Acesta e secretul unui creier sănătos! Vlad Ciurea: Este o plăcere, relaxare

Metode de prevenire

Mâncărimea ochilor - FOTO: Freepik@audit2006ek

Prevenirea vaselor de sânge sparte în ochi în întregime nu este întotdeauna posibilă – poate ajuta să eviți medicamentele care cresc riscul de sângerare.

Practicarea unor metode bune de îngrijire a ochilor poate ajuta să combați riscul de sângerare, inclusiv:

- Evitarea frecării ochilor

- Clătirea ochilor cu propriile tale lacrimi sau cu lacrimi artificiale

- Purtați întotdeauna ochelari de protecție pentru a evita să pătrundă particule în ochi

Vezi și: Ce înseamnă dacă scaunul are nu are miros. Ce transmit, de fapt, intestinele

De obicei, tratamentul nu este necesar, iar afecțiunea se va rezolva de obicei în 7-14 zile. Pe parcursul procesului de vindecare, poți observa o schimbare în aspectul ochiului tău. Această schimbare este normală și nu este motiv de îngrijorare – vei observa că zona afectată de sângerare poate deveni și galbenă sau roz.

Poți avea nevoie de o evaluare suplimentară dacă medicul tău constată că condiția ta se datorează tensiunii arteriale ridicate sau unei tulburări de sângerare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel