De ce tenismenii de performanță nu fac niciodată leziuni ale umărului, dar fac alte persoane care lucrează la birou

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Tenis, umăr
Tenis, umăr

Multe persoane care lucrează la birou se trezesc la un moment dat cu o afecțiune a umărului, în condițiile în care nu a făcut mișcări ample sau repetate. În mod paradoxal, tenismenii de performanță nu au niciodată afecțiuni de acest fel. Medicul Liviu Ojoga a arătat la Interviurile DC Medical și Dc News care este explicația.

Afecțiunile umărului dau adevărate bătăi de cap atunci când apar, iar persoanele afectate sunt, de multe ori, contrariate, deoarece nu sunt din categoria celor care fa mișcări ample din umăr.

Cum se explică faptul că, spre exemplu, sportivii de performanță precum tenismenii, nu suferă niciodată leziuni ale umărului, a explicat dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie și traumatologie, la Interviurile DC News și Dc Medical. 

Sanador

„Inclusiv la congresele patologiei umărului se discută de ce un tenismen de performață,cum sunt de exemplu Federer sau Nadal, nu fac niciodată leziuni ale coafei rotatorie (coafa rotatorie este o rețea de patru mușchi și câteva tendoane care acoperă capul humeral. Coafa rotatorie fixează capul humeral în articulație și permite rotația brațului, n.r.) și fac pacienți care au activitate mult mai redusă față de acești sportivi.

S-a descoperit că leziunile de coafa rotatorie apar la mișcarea până la 90 de grade, ori ei fac tot timpul mișcări de abducție la peste 90 de grade. Deci, și dacă lucrăm la birou cu mouse-ul sau la planșetă, putem să facem aceste leziuni în timp”, a explicat medicul Liviu Ojga.

Mai multe detalii despre acest subiect găsiți în materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel