Decanul Facultății de Medicină din Sibiu, infectat cu COVID: ”Este o boală serioasă, care creează probleme dificile”

Angela Sabău |
Data publicării:
COVID-19
COVID-19

Decanului Facultății de Medicină din Sibiu, Radu Fleacă, s-a infectat cu coronavirus. Profesorul spune că nu știe de unde a luat virusul, deși s-a protejat foarte mult. 

Radu Fleacă dezvăluit că, în timp ce a fost infectat, a suferit atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Acesta este morivul pentru care el vrea să transmită un avertisent privind acasă boală și spune că este una serioasă, car enu ar trebi luată în glumă.
„Nu trebuie să avem nicio psihoză, dar nu este o glumă. Este o boală serioasă, care poate şi creează probleme dificile şi nu mă refer aici din punct de vedere al sistemului economic și la încărcarea sistemului sanitar, ci vorbesc din punct de vedere al pacientului care a trecut prin aşa ceva şi care îşi lasă amprenta asupra capacităţii fizice şi psihice pentru o perioadă mult mai lungă decât o gripă. Încă nu se ştie cum este evoluţia acestui virus şi a pacienţilor şi a imunităţii, sunt o grămadă de necunoscute”, a declarat Radu Fleacă.
„Noi cred că ne protejăm cel mai mult. Eu personal am purtat tot timpul mască şi afară, nu am fost în spaţii aglomerate, dar nu ştiu de unde am luat boala. Măcar mă bucur că nu am transmis decât soţiei mele, din păcate, dar nu am reuşit să infectez pe altcineva”, a precizat Radu Fleacă, decanul Facultății de Medicină din Sibiu, citează Antena 3.
Decanul Facultății de Medicină s-a infectat cu COVID în urmă cu aproape două luni. El a fost internat la spitalul din Sibiu și s-a vindecat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel