Decese de gripă sezonieră. Nelu Tătaru: Nu mai este amploarea de acum două luni

Dana Lascu / 14 apr 2020 / 19:20
Infecțiile respiratorii
Infecțiile respiratorii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că gripa sezonieră, dat fiind faptul că e finalul sezonului gripal, nu mai face victime ca acum două luni. Ultimul deces din cauza gripei a fost înregistrat pe 2 aprilie. În tot sezonul au fost 73!

„Da, mai există cazuri de decese din cauza gripei sezoniere. Dar nu mai este amploarea de acum două luni. După cum știți, noi testăm orice infecție respiratorie, orice sindrom respirator acut inferior, orice pneumonie tocmai pentru a face diferențierea", a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, la B1 TV.

Ultimul deces datorat gripei sezoniere a fost anunțat oficial săptămâna trecută. Era vorba de o femeie în vârstă de 78 de ani, din județul Bacău, care avea condiții medicale preexistente, dar era nevaccinată anti-gripal. Ea a fost confirmată ca fiind infectată cu virus gripal tip B iar decesul a survenit la data de 02 aprilie 2020.

De la începutul sezonului gripal 2019-2020, conform datelor de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, au fost înregistrate 73 decese confirmate cu virus gripal, din care 50 de cazuri cu tip A, subtip (H1)pdm09; nouă de tip A, subtip H3; șase de tip A, nesubtipat; șase de tip B și două coinfecții de AH3+B.

În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 187 decese confirmate cu virus gripal (de 3 ori mai multe decât în actualul sezon).

De la începutul sezonului au fost confirmate în laborator 1.894 de cazuri de gripă, iar până la data de 22 martie 2020 au fost vaccinate antigripal 1.537.162 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy