Decese de gripă sezonieră. Nelu Tătaru: Nu mai este amploarea de acum două luni

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Infecțiile respiratorii
Infecțiile respiratorii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că gripa sezonieră, dat fiind faptul că e finalul sezonului gripal, nu mai face victime ca acum două luni. Ultimul deces din cauza gripei a fost înregistrat pe 2 aprilie. În tot sezonul au fost 73!

„Da, mai există cazuri de decese din cauza gripei sezoniere. Dar nu mai este amploarea de acum două luni. După cum știți, noi testăm orice infecție respiratorie, orice sindrom respirator acut inferior, orice pneumonie tocmai pentru a face diferențierea", a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, la B1 TV.

Ultimul deces datorat gripei sezoniere a fost anunțat oficial săptămâna trecută. Era vorba de o femeie în vârstă de 78 de ani, din județul Bacău, care avea condiții medicale preexistente, dar era nevaccinată anti-gripal. Ea a fost confirmată ca fiind infectată cu virus gripal tip B iar decesul a survenit la data de 02 aprilie 2020.

De la începutul sezonului gripal 2019-2020, conform datelor de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, au fost înregistrate 73 decese confirmate cu virus gripal, din care 50 de cazuri cu tip A, subtip (H1)pdm09; nouă de tip A, subtip H3; șase de tip A, nesubtipat; șase de tip B și două coinfecții de AH3+B.

În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 187 decese confirmate cu virus gripal (de 3 ori mai multe decât în actualul sezon).

De la începutul sezonului au fost confirmate în laborator 1.894 de cazuri de gripă, iar până la data de 22 martie 2020 au fost vaccinate antigripal 1.537.162 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel