Declinul imunitar și fragilitatea, reversibile la animale. Experiment inedit

Adisa Codruț |
Data publicării:
Experimentele universitare arată că seniorii își amintesc lucrurile esențiale
Experimentele universitare arată că seniorii își amintesc lucrurile esențiale

Fragilitatea și declinul imunitar, două caracteristici principale ale bătrâneții, pot fi oprite și chiar parțial inversate la animale.

Printr-o abordare terapeutică bazată pe celule, cercetătorii de la Universitatea Berna, Elveția, au demonstrat, pe animale, că fragilitatea și deficiența sistemului imunitar la oameni ar putea fi oprite și parțial inversate.

O echipă internațională de cercetători susține că țesutul adipos visceral, acea grăsime din burtă, contribuie crucial la dezvoltarea inflamației cronice de grad scăzut și a proceselor de îmbătrânire. Autorii studiului mai afirmă că aceste celule imune (eozinfile) ar putea fi utilizate pentru a inversa inflamația și îmbătrânirea. Testele pe șoareci le-au confirmat cercetătorilor ipotezele: animalele în vârstă au prezentat îmbunătățiri semnificative ale stării fizice, terapia a avut un efect de întinerire asupra sistemului imunitar care se manifestă în răspunsurile îmbunătățite ale vaccinării la șoarecii în vârstă, potrivit unui comunicat al universității amintite.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel