Defectele cardiace minore, asociate cu probleme la maturitate

Florina Pop / 29 iun 2020 / 23:45
Operație
Operație

Oamenii care au suferit o intervenție chirurgicală congenitală în copilărie au trei lucruri în comun: nivel scăzut de educație, rată scăzută de angajare și risc mare de mortalitate.

Un defect cardiac congenital în copilărie crește riscul apariției unor boli cronice, cum ar fi aritmia și insuficiența cardiacă la maturitate. Un risc mai mare de apariție decât de obicei îl au și afecțiuni ca astm, epilepsie și chiar boli psihiatrice. Iar toate acestea apar indiferent de gravitatea defectului cardiac, susțin cercetători de la Universitatea din Helsinki, Finlanda.

La cercetare au fost incluși toți pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală cardiacă congenitală în Finlanda, cu vârsta sub 15 ani, începând cu anul 1966. ”A fost surprinzător să vezi că pacienții cu un defect cardiac simplu aveau și o stare socio-economică mai slabă comparativ cu restul populației”, afirmă cercetătorii, într-un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy