Insuficiența cardiacă: risc mai mare la tinerii care s-au născut cu malformații cardiace

Angela Sabău |
Data publicării:
Boli cardiovasculare     FOTO: pexels.com
Boli cardiovasculare FOTO: pexels.com

Copiii născuți cu anume malformații cardiace au un risc mai mare de a dezvolta insuficiență cardiacă la vârsta adultă. 

Bebelușii născuți cu probleme cardiace grave supraviețuiesc la vârsta adultă în număr mai mare, dar noile cercetări arată că se confruntă cu un alt obstacol atunci când ajung adulți: insuficiența cardiacă.

Studiul a descoperit că copiii născuți cu cele mai grave malformații cardiace au avut un risc de 30 de ori mai mare să dezvolte sau să moară din cauza insuficienței cardiace sau să aibă nevoie de un transplant la vârsta adultă tânără, decât cei născuți cu probleme cardiace mai puțin severe, potrivit Heart.

„Știam că fiecare pacient, indiferent de gravitatea bolii sale cardiace congenitale, avea un risc mai mare de a avea insuficiență cardiacă, dar am fost surprinși de amploare”, a spus cercetătorul Lydia K. Wright, specialistă în insuficiența cardiacă pediatrică și Transplant la Școala de Medicină a Universității Emory din Atlanta. Ea a prezentat cercetările preliminare săptămâna trecută la Ședințele Științifice ale American Heart Association din Philadelphia.

Când apare insuficiența cardiacă  

Aproximativ 40.000 de copii se nasc în fiecare an în SUA cu o boală cardiacă congenitală. Malformațiile cardiace, de la cele mai minore care nu au nevoie de tratament până la cele mai severe care necesită intervenții chirurgicale la scurt timp după naștere, pot afecta supapele sau pereții din interiorul inimii sau arterele și venele din apropierea acesteia.

Insuficiența cardiacă apare atunci când mușchiul cardiac nu este în stare să pompeze suficient sânge pentru a satisface nevoile organismului de sânge și oxigen.

Studiul a utilizat datele colectate de către consorțiul de îngrijire cardiacă pediatrică de la 35.611 copii care au supraviețuit primei lor operații cardiace congenitale. Copiii au fost urmăriți apoi până la 33 de ani. În acea perioadă, 715 dintre ei au prezentat insuficiență cardiacă. Cei care aveau o singură malformație sau o malformație la ventricul sistemic drept - care afectează modul în care inima pompează sângele - aveau cel mai mare risc de a dezvolta insuficiență cardiacă.

"Acest studiu confirmă ceea ce bănuiam - că persoanele născute cu boli cardiace congenitale au o incidență semnificativă a insuficienței cardiace la o vârstă substanțial mai timpurie decât persoanele care dezvoltă insuficiență cardiacă din cauza bolilor cardiace dobândite", a spus dr. Ari Cedars, profesor asociat la UT Southwestern Medical Center din Dallas.

Cedars, care nu a fost implicat în cercetare, a spus că descoperirile confirmă și alte studii mai mici care sugerează că adulții care s-au născut cu boală cardiacă a ventriculului sistemic au cel mai mare risc de insuficiență cardiacă.

Pentru Wright, cercetarea a fost o modalitate de a ajuta la a găsi răspunsuri la întrebările pacienților ei tineri.

„Adolescenții mă întreabă dacă vor avea nevoie de un transplant de inimă în viitor”, a spus ea. "Am vrut să am date concrete care să-i ajute, să-i consiliez cu exactitate despre cum va arăta viața lor mai târziu."

Cedars a spus că studiul subliniază nevoia medicilor de a schimba modul în care vorbesc pacienții despre malformații cardiace congenitale.

 „La un moment dat în istorie, oamenii au crezut că dacă un copil supraviețuiește până la vârsta adultă este o victorie”, a spus el. „Dar trebuie să avem o viziune mai largă și să pregătim pacienții și familiile lor pentru faptul că, în funcție de anatomia lor, există o probabilitate foarte reală că vor avea nevoie de un transplant de inimă sau de terapie avansată de insuficiență cardiacă la un moment dat în vârsta mijlocie - și că acesta nu este un eșec. Este doar o altă parte a vieții cu boli cardiace congenitale. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel