Dermatita atopică, boala de care suferă copiii Mirelei Vaida: A fost foarte greu când nu știam cu ce să tratez

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Mirela Vaida  FOTO: Facebook
Mirela Vaida FOTO: Facebook

Vedeta TV Mirela Vaida le-a spus fanilor cum decurge o zi din viața ei și cum copiii ei suferă de dermatită atopică.

Vedeta de televiziune Mirela Vaida a mărturisit pe Facebook cum decurge o zi din viața ei.

„Gata! Am ajuns la sală! Programul e asa: la 7.30 ies din casa cu copiii. Eu echipata de antrenament, ei echipati de scoala. Ii las la poarta scolii si eu plec spre Bucuresti, 30 km, sa ajung la ora de aerobic, cycling, interval, body-pump, etc! Stau 1-2 ore, transpir, alerg, pedalez, apoi fug inapoi 30 km sa iau copiii de la scoala/gradi si sa ne indreptam catre activitatile lor extracurriculare: pian, fotbal, inot, tenis, etc! Asta se intampla de 3-4 pe saptamana! Nu, nu e greu! Miscarea imi da o stare super buna, imi da energie pentru toata ziua, ma face sa ma simt vie, chiar daca, dupa atata efort, pe cantar nu se vede niciun gram!! Voi cum va incepeti ziua”, a scris Mirela Vaida pe Facebook. 

Aceasta amintea, mai demut că toți cei trei copii suferă de dermatită atopică, o boală de piele care se manifestă prin piele sensibilă, uscată, prurit și uneori răni deschise.  Acum situația este sub control, însă la început a fost greu: ”Copiii mei, toți trei, au pielea atopică! Ne-am luptat cu dermatita atopică încă de la naștere! Piele sensibilă, uscată, prurit, uneori răni deschise… A fost foarte greu când nu știam cu ce să tratez”. Mai multe puteți citi pe Spectacola.

Chiar dacă este o boală frecventă, totuși diagnosticul nu este pus ușor. De multe ori se înregistrează o întârziere de câteva luni până când pacientul ajunge la medicul dermatolog și primește un tratament adecvat. În toată această perioadă, ei se confruntă cu îndoiala de a nu ști exact diagnosticul, calitatea vieții lor este afectată de lipsa somnului.

Ce este dermatita atopică

Dermatita atopică este o boală cronică, care durează câțiva ani în cele mai multe din cazuri. În cazul copiilor, nu înseamnă că vor avea dermatită atopică toată viața. La cei mai mulți copii, boala dispare când cresc. La adulți care continuă să aibă dermatită atopică, vor exista lungi perioade de liniște și stabilitate. Nu este datorată alergiilor. Alergiile însă ele pot coexista cu dermatita atopică și, uneori, chiar declanșa pusee ale bolii. Chiar dacă dermatita atopică nu poate fi vindecată cu un tratament pe termen scurt, este posibil să fie controlată pe termen lung și să asigure o viață cât mai normală pacienților.

„Deși dermatita atopică este o afecțiune destul de întâlnită atât la copii, cât și la adulți, totuși am constatat că se știe puțin despre ea. De aceea, am demarat această campanie „Tu ce știi despre dermatita atopică?”. Ne dorim să facem publice cât mai multe informații utile atât pentru pacienți, cât și pentru publicul larg, dar și să aducem în atenție problemele cu care se confruntă acești pacienți”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel