DESCOPERIRE făcută de cercetătorii români despre COVID-19. Așa s-ar explica virulenţa şi infectivitatea accentuată

Adisa Codruț |
Data publicării:
Nou focar de coronavirus
Nou focar de coronavirus

Cercetătorii UAIC au descoperit un nou mecanism de distrugere celulară generat de virusul SARS-CoV-2.

Cercetători din cadrul Facultăţii de Fizică a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, în colaborare cu parteneri din Coreea de Sud, au descoperit o cale nouă de atac folosită de virusul SARS-CoV-2 asupra celulelor-ţintă, şi anume, destabilizarea mecanică şi permeabilizarea membranelor lipidice celulare. Astfel, acest mecanism molecular de atac ar putea să explice alternativ virulenţa şi infectivitatea accentuată a SARS-CoV-2.
„Managementul ştiinţific şi profesionist al epidemiei COVID-19, generată de virusul SARS-CoV-2, este condiţionat pretutindeni de înţelegerea mecanismelor moleculare de infecţie virală şi, în acelaşi timp, de utilizarea unor tehnologii ieftine, rapide şi uşor de folosit pentru detecţia timpurie a materialului viral, înainte de a se produce propagarea necontrolată a virusului. Dogma curentă este că virusul SARS-CoV-2 se ataşează specific, prin intermediul unei subunităţi proteice dedicate (denumita '˜spike S1'), de receptori celulari din celulele-ţintă (aşa-numiţii receptori '˜angiotensin-converting enzyme 2'), fază ce iniţiază procesul de infecţie celulară. Premergător fazei de invadare a celulei ţintă de către virus, s-a evidenţiat şi un proces...”

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel