Dezechilibre hormonale: ce alimente te ajută să le reduci

Angela Sabău |
Data publicării:
Hormonii estrogeni ar putea avea o legătură cu autismul
Hormonii estrogeni ar putea avea o legătură cu autismul

Aceste superalimente pot ajuta la tratarea dezechilibrului hormonal și a problemelor de fertilitate.

 

 

O mulțime de cupluri se confruntă cu probleme când vine vorba de conceperea unui copil. Sarcina naturală poate fi foarte grea atunci când oamenii se confruntă cu probleme hormonale sau probleme legate de fertilitate și, deși nu este nimic rău în a consulta un medic și a fi tratat, este întotdeauna o idee bună să începi cu câteva remedii la domiciliu, precum și cu tratamentul medical. Dar este crucial să vă consultați medicul înainte de a încerca orice remediu casnic pentru hormoni și fertilitate.

În afară de aceasta, schimbări simple în dieta noastră pot face minuni pentru echilibrul nostru hormonal și pot ajuta la tratarea numeroaselor probleme de sănătate legate de hormoni și fertilitate. Tot ce avem nevoie sunt superalimentele potrivite pentru corpul nostru. Există câteva superalimente pe care oamenii par să le fi uitat de-a lungul timpului și aceste alimente pot funcționa ca prin magie și pot vindeca o mulțime de menstruații și probleme legate de fertilitate. Iată superalimentele uitate pentru hormoni și fertilitate.

Semințe de schinduf

Semințele de schinduf sunt bogate în antioxidanți și nutrienți precum fier și colină și biotină, precum și vitamine. Se știe că tratează problemele hormonale, precum și problemele legate de menstruație. Poate oferi o ușurare imensă în perioadele dureroase și, de asemenea, poate ajuta la tratarea problemelor legate de menopauză. Cel mai bun mod de a consuma schinduf este fie să luați un ladoo cu semințe de schinduf amar, fie să-l folosiți pentru a vă căli legumele.

Gond Ladoo

Gond ladoo este alcătuit din gumă comestibilă, cunoscută și sub denumirea de gond amestecată cu ghee și nuci, precum și cu stafide. Acesta este în mod tradițional dat femeilor din India după sarcină, deoarece ajută la construirea imunității și crește producția de lapte. De asemenea, întărește oasele și mușchii, deoarece gondh este bogat în proteine ​​și calciu. Dar ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că poate fi consumat și înainte de sarcină, dar cel mai bine este de evitat în timpul sarcinii. În afară de aceasta, gond ladoo sau gond water ajută, de asemenea, la tratarea problemelor legate de sistemul reproductiv, cum ar fi endometrioza, care slăbește corpul unei femei și provoacă o mulțime de sângerări excesive și oboseală.

Semințe de creson de grădină

Aceste semințe sunt bogate în fier și acid folic, precum și în alte vitamine și proteine. Dacă aveți deficiență de fier sau acid folic, aceste semințe pot face minuni pentru dvs. Cel mai bun mod de a consuma aceste semințe este să faceți un kheer cu mult ghee și lapte. Se știe că tratează ciclurile neregulate, precum și dezechilibrul hormonal. ACESTE superalimente pot ajuta la tratarea dezechilibrului hormonal și a problemelor de fertilitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel