Diabetul, factor de risc major la infecții pulmonare severe

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Diabet
Diabet

Diabetul constituie un factor de risc major pentru sindromul respirator coronavirus din Orientul Mijlociu.

Diabet, infecții pulmonare. Odată cu apariția, în 2012, a sindromului respirator coronavirus din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) și existența a peste 2.400 de cazuri confirmate, rezultate cu peste 800 de decese, cercetătorii au vrut să vadă factorii de risc care au contribuit la dezvoltarea sindromului. Au descoperit că diabetul este un factor de risc major, pe lângă alte comorbidități, inclusiv boli de rinichi, inimă și boli pulmonare. Persoanele care au diabet pot prezenta simptome mai grave.

Cercetători de la Școala de Medicină de la Universitatea Maryland și de la Școala de Medicină a Universității John s Hopkins au analizat motivul pentru care pacienții diabetici au simptome mai grave ale bolii pulmonare. Înțelegerea modului în care diabetul afectează MERS-CoV este importantă pentru a formula diagnostice și terapeutice mai bune pentru ei, susține news-medical.net.

Diabet, infecții pulmonare. Experimente pe rozătoare

Studiul, publicat în Journal of Clinical Investigation Insights, a arătat legătura dintre diabet și MERS-CoV prin teste pe șoarecii de laborator. Echipa a descoperit că șoarecii cu diabet au avut un răspuns inflamator prelungit și întârziat în tractul respirator, comparativ cu cei care nu aveau diabet. Au mai sesizat că șoarecii cu diabet au avut cantități reduse de citokine inflamatorii, macrofage și celule T.

În plus, într-un alt experiment pe rozătoare, cercetătorii au descoperit că șoarecii cu diabet, hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi, infectați de virusul MERS-CoV au avut o durată mai lungă a bolii severe și recuperarea întârziată. Examinând țesuturile, analiza a relevat că șoarecii cu diabet zaharat au întârziat inflamația, care se întinde pe 21 de zile după infecție. Concluzia? Datele culese arată că pacienții cu diabet zaharat de tip 2 ar putea avea simptome mai grave, și o recuperare întârziată.

Sindromul respirator din Orientul Mijlociu Coronavirusul (MERS-CoV) este o boală pulmonară potențial fatală. Afectează sistemul respirator și poate duce la complicații grave.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel