Diabetul și boala Alzheimer, risc mai mare de deces în cazul unui AVC hemoragic

Angela Sabău |
Data publicării:
Accidentul vascular cerebral
Accidentul vascular cerebral

Accidentele vasculare cerebrale hemoragice sunt dintre cele mai mortale afecțiuni tip și cel mai greu de tratat. O nouă cercetare arată că atât diabetul, cât și boala Alzheimer, l-ar putea înrăutăți.

Studiul a analizat 2.071 adulți din Registrul de accident vascular cerebral Appalachian din Kentucky, care au avut un accident vascular cerebral hemoragic. Cercetătorii au examinat înregistrările de sănătate ale fiecărui pacient pentru a căuta un diagnostic anterior de diabet sau boală Alzheimer. Ei au descoperit că 75% dintre cei cu ambele afecțiuni au murit sau au avut nevoie de îngrijiri medicale sau de îngrijire pe termen lung după accidentul vascular cerebral, comparativ cu 39% care nu au avut nicio afecțiune, 42% care au avut doar cu diabet zaharat și 62% care au avut doar cu boala Alzheimer.

„Acest registru de accident vascular cerebral ne-a oferit oportunitatea de a ne gândi la modul în care mai multe afecțiuni de sănătate, precum diabetul și boala Alzheimer, ar putea influența rezultatele”, a declarat cercetătorul principal al studiului Amanda L. Trout, un om de știință la Centrul pentru Știința Avanselor Traducționale Avansate la Universitatea din Kentucky din Lexington. Trout a prezentat miercuri studiul preliminar în cadrul Conferinței Internaționale de Stroke a Asociației Americane Stroke din Los Angeles.

Risc mai mare în mediul rural 

Diabetul apare atunci când zahărul din sânge al unei persoane este prea mare. Această stare crește riscul de accident vascular cerebral, boli de inimă și alte probleme de sănătate.

De asemenea, studiile anterioare sugerează că riscul de accident vascular cerebral este mai mare pentru persoanele cu boala Alzheimer, o afecțiune a creierului care șterge încet memoria unei persoane și îi îngreunează îndeplinirea unor sarcini simple. Este cea mai frecventă cauză a demenței - lipsa capacității de a gândi sau de a raționa - la adulții în vârstă.

Comparațiile datelor arată că persoanele din mediul rural au una dintre cele mai ridicate rate de AVC și factori de risc de accident vascular cerebral în țară. Registrul de accidente vasculare cerebrale de la Kentucky a fost început în 2010 pentru a identifica dacă există lacune în îngrijirea acestor pacienți.

Majoritatea accidentelor vasculare cerebrale sunt cauzate de un cheag de sânge care oprește fluxul de sânge către creier. Însă aproximativ 13% sunt cauzate de un vas de sânge slăbit care sângerează în creier sau în jur. Conform statisticilor American Heart Association, aproximativ 795.000 de persoane suferă un accident vascular cerebral în fiecare an în SUA și aproximativ 146.000 de oameni mor din cauza acesteia.

Hipertensiunea, cel mai frecvent factor 

Cea mai frecventă cauză de accident vascular cerebral hemoragic este hipertensiunea arterială necontrolată. Deși cercetătorii din acest ultim studiu au verificat dacă exista un diagnostic anterior de hipertensiune arteriale, ei nu au putut să includă măsurători specifice ale tensiunii arteriale în momentul accidentului vascular cerebral.

„Necunoscând dacă persoanele incluse în studiu au avut tensiune arterială ridicată sau necontrolată a fost dificilă evaluarea stării generale de sănătate a pacienților și stabilirea dacă a avut atât boala Alzheimer, cât și diabetul, care le-au pus în risc mai mare pentru un accident vascular cerebral sever", a spus dr. Robert H. Eckel, profesor emerit de medicină și specialist în diabet la Școala de Medicină a Universității din Colorado Anschutz din Denver.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel