Dieta care reduce simptomele artritei. Previne inflamația și durerile articulare

Monika Baciu |
Data publicării:
artrita - FOTO: Freepik@frantic
artrita - FOTO: Freepik@frantic

Această dietă are efect antiinflamator și reduce durerile cauzate de artrită.

Nu există un tratament care să vindece artrita, însă există modalități de a reduce riscul acestei afecțiuni și de a ameliora simptomele. O modalitate este să urmezi o dietă antiinflamatoare, cum ar fi dieta mediteraneană. Această dietă este bogată în grăsimi sănătoase, cereale integrale, fructe, legume, fasole, nuci și semințe. Ajută la reducerea inflamației în corp, ceea ce poate duce la mai puține dureri.

Farmacistul Mark Burdon de la Deep Relief, o companie specializată în relief pentru durerile articulare și musculare topice, a explicat cum dieta mediteraneană poate reduce durerile cauzate de artrită.

"Dieta are un impact asupra durerii artritice printr-un efect asupra inflamației O dietă antiinflamatoare reduce markerii inflamatori din sânge și poate reduce durerea. Aderarea la o dietă mediteraneană a fost demonstrată a fi legată de reducerea inflamației prin același mecanism", a spus Mark Burdon, potrivit Mirror.

Vezi și: Leacuri care topesc chisturile ovariene. Planta care reduce tumorile și elimină toxinele

Dieta antiinflamatoare, efect asupra greutății

O dietă antiinflamatoare sănătoasă contribuie și la capacitatea de a menține o greutate sănătoasă.

"Prea mult țesut adipos, în special în jurul stomacului, eliberează mediatorii inflamatori, cauzând inflamație, deci este important să menținem greutatea în intervalul sănătos", a mai spus Mark Burdon.

Consumul alimentelor potrivite poate ajuta la durerile articulare și la artrită, spun experții în sănătate. Aceștia subliniază că un consum de multe legume și fructe colorate, iaurt, fasole, pește și ulei de măsline este benefic.

"Alimentele antiinflamatoare pentru durerile articulare și artrită includ legume și fructe colorate, iaurt viu și alte alimente fermentate, fasole, legume cu boabe, pește gras, ulei de măsline extra virgin, cu cantități moderate de alimente bogate în proteine, cum ar fi puiul, brânza, ouăle, nucile și semințele și cantități mici de carne roșie slabă, cu alimente dulci consumate doar ocazional", a mai spus Mark Burdon.

Vezi și: Lucrul care ne îmbătrânește înainte de vreme. Sănătatea mentală, afectată ireversibil

Dieta mediteraneeană, efect asupra durerilor articulare

Dieta mediteraneeană - FOTO: Freepik@stockking

Un studiu a arătat că urmarea unei diete mediteraneene poate face ca durerile de genunchi să fie mai puțin susceptibile să se agraveze. Un alt studiu a arătat că acest tip de dietă îi ajută pe cei cu artrită reumatoidă să se simtă mai bine.

Rezultatele indică faptul că pacienții cu artrită reumatoidă, prin adaptarea la o dietă mediteraneeană, au obținut o reducere a activității inflamatorii, o creștere a funcției fizice și o îmbunătățire a vitalității.

Vezi și: Ficatul gras, boala fără simptome în stadiile inițiale. Poate duce la deces

Alimentele care agravează simptomele artritei

Dar Mark ne-a avertizat să ne ferim de alimentele procesate pline de grăsimi și zahăr, deoarece acestea pot agrava inflamația și durerile de artrită.

"Alimentele extrem de procesate, bogate în grăsimi saturate și zahăr, cresc inflamația și pot crește riscul de dureri articulare", a mai spus expertul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel