Dieta Oshawa, beneficii. Ce trebuie să mănânci ca să previi bolile de inima

Anisia Nica |
Data publicării:
dieta oshawa FOTO: Pexels @andre furtado
dieta oshawa FOTO: Pexels @andre furtado

Ce presupune dieta Oshawa și ce efecte are asupra organismului? 

Dieta Oshawa se mai numește "dieta macrobiotă" și este perfectă pentru persoanele care vor să slăbească și să-și detoxifice organismul.

Ce presupune?

Dieta macrobiotă se bazează pe consumul cerealelor integrale precum: orezul integral, hrișca, quinoa, bulgur. Aceste alimente trebuie să constituie baza și trebuie consumate în proporția cea mai mare. Există și alte alimente care pot fi incluse în dietă, dar procentul lor trebuie să fie mai mic decât al cerealelor integrale.

Modul de gătire a mâncărurilor din dieta Oshawa se referă la fierbere sau gătire la abur, dar nu sunt permise alimentele prăjite.

Alimente interzise

Unele alimente sunt complet interzise în dieta Oshawa și includ: cartofii, roșiile, ananasul, mango, carnea de porc, condimentele picante, usturoiul, ghimbirul, orice aliment care conține ingrediente artificiale, alcoolul, ceaiul verde, ceaiul negru, cafeaua și alte produse care conțin cofeină.

O serie de alimente nu sunt interzise, dar trebuie consumate cu prudență și în niciun caz zilnic. În această categorie intră salata, castravetele, semințele, nucile, peștele, carnea de pui, carnea de vită și produsele lactate.

Reduce stresul

Dieta Oshawa nu este doar un mod de a scăpa de kilogramele în plus, ci și o formă de echilibrare a trupului, minții și sufletului și de restabilire a armoniei în corp. Unele persoane aleg dieta Oshawa pentru a se elibera de stres și de anxietate. 

Ameliorează bolile de inima

Dieta Oshawa este încercată uneori de persoanele care suferă de boli grave sau de alte boli cronice. Se pare că acest regim alimentar ameliorează simptomele bolilor de inimă, diabetului, anumitor forme de cancer și tulburărilor hormonale. Trebuie menționat faptul că dieta Oshawa NU tratează bolile, ci ameliorează uneori simptomele și este folosită ca terapie complementară în tratamentele uzuale prescrise de medicii curanți.

Sfatul medicului

Dacă suferi de anumite condiții medicale sau ai organismul sensibil îți recomandăm să te sfătuiești cu medicul tău înainte de a începe dieta Oshawa. E posibil să nu ai restricții cu privire la această dietă, dar uneori lipsa anumitor nutrienți, vitamine și minerale din această dietă poate necesită suplimentarea acestora din surse externe. 

Vezi și: Dieta NORDICĂ, benefică pentru diabet și COLESTEROL. Ce se poate consuma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel