Directorul unui spital din China a murit de coronavirus

DCMedical Team |
Data publicării:
Pacient bolnav de coronavirus în spital  FOTO: Agenția Xinhua
Pacient bolnav de coronavirus în spital FOTO: Agenția Xinhua

Un director de spital din metropola chineză Wuhan, epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, a murit marţi din cauza virusului.

Coronavirus, medic. Liu Zhiming, directorul Spitalului Wuchang, a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, care până în prezent s-a răspândit la peste 72.000 de persoane din China. Liu Zhiming a murit la ora locală 10:30. Decesul survine în contextul în care mai mulţi membri ai personalului sanitar din primele linii ale luptei dusă în Chinei contra Covid-19 s-au îmbolnăvit din cauza virusului. China a raportat săptămâna trecută că peste 1.700 de lucrători sanitari au fost infectaţi, dintre care cel puţin şase au murit.

Până în prezent, au fost înregistrate 72.436 de cazuri de infecţie şi 1.868 de decese în toată ţara, a anunţat marţi Comisia Naţională de Sănătate. În ultimele 24 de ore, autorităţile sanitare au consemnat 1.886 de cazuri noi şi 98 de decese. Atât numărul cazurilor noi de infecţie, cât şi cel al deceselor au înregistrat o scădere uşoară în comparaţie cu zilele trecute. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că numărul cazurilor noi de infecţie cu coronavirus în China pare a fi în scădere, deşi este prea devreme pentru a putea spune dacă declinul raportat va continua, potrivit Agerpres.

Renumitul epidemiolog din China Zhong Nanshan a declarat că se aşteaptă ca focarul să culmineze până la mijlocul lunii februarie, mai târziu decât se estimase iniţial, potrivit Southern Metropolis Daily. Zhong a preconizat că situaţia ar putea deveni ''stabilă'' până la sfârşitul lunii aprilie. 
Oraşele au continuat să-şi consolideze restricţiile menite să reducă răspândirea virusului. Beijing a restricţionat luni accesul pe aleile din centrul oraşului, membrii comunităţilor împiedicând accesul rezidenţilor în zonele respective. Expoziţia Internaţională Auto de la Beijing, programată în perioada 21-30 aprilie, a fost amânată din cauza epidemiei, au anunţat organizatorii într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel