Urmărește dezbaterea live

Două remedii simple ar putea vindeca negii natural și non-invaziv

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Două remedii simple ar putea vindeca negii natural și non-invaziv. Foto: Freepick @dali_photography
Două remedii simple ar putea vindeca negii natural și non-invaziv. Foto: Freepick @dali_photography

Două remedii simple, cu produse din cămară, te pot scăpa de negi, care pot afecta mâinile, picioarele și fața. 

Menținerea pielii sănătoase și hidratate, de exemplu, îți permit să eviți apariția negilor, care pot afecta diferite zone ale corpului.

Trebuie să știi că negii sunt rezultatul unor infecții virale cauzate de răspândirea unui anumit virus. În funcție de locul în care se formează și cât de mari sunt, negii pot fi eliminați cu metode mai mult sau mai puțin invazive. Dar, dacă dorești să încerci o soluție mai ușoară, poți apela la un remediu naturist. Evident că nu este sigur că aceste remediu va elimina negii 100%. Dar, având în vedere riscurile scăzute pentru sănătate, ai putea încerca acest remediu.

Cancerul de col uterin, cauze, simptome și tratament. Cioflan: Vârsta este din ce în ce mai tânără

Copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani ar fi cei mai expuși riscului acestei probleme. Originea negilor ar putea fi rezultatul unei igiene personale deficitară și îngrijirea necorespunzătoare a pielii. De asemenea, leziunile cutanate și imunitatea slabă sunt alți doi factori, care nu trebuie trecuți cu vederea. În sfârșit, trebuie acordată atenție utilizării prosoapelor și a halatelor de baie.

Pentru a preveni apariția negilor, ar trebui, în primul rând, să te ferești de cei care suferă de ei, deoarece transmiterea negilor se face prin contact direct. Trebuie să ai grijă de piele,  menținând-o hidratată și să tratezi eventualele răni, chiar și pe cele superficiale. De asemenea, amintește-ți să poți papuci, dacă mergi la piscină sau dacă faci duș, la sala de sport.

Hernia inghinală, cauze, diagnostic și tratament. Medic: Poate să apară la orice vârstă

Negii nu ar trebui considerați pete banale, deoarece ar putea cauza probleme estetice, dar și motorii. În farmacii, există tratamente specifice și soluții medicale pentru a-i îndepărta. Cu toate aceste, există și remedii naturale, care te pot ajuta. Două dintre acestea ar putea aduce diferite beneficii organismului, datorită proprietăților pe care le posedă.

Primul remediu se bazează pe uleiul de ricin. Tot ce trebuie să faci este să încălzești o bucată de tifon pe un calorifer și apoi să aplici o cantitate mică de ulei de ricin. Partea afectată de negi se masează ușor,  cel puțin douăzeci de minute. Repetând acest procedeu de două ori pe zi, s-ar putea să vezi niște rezultate încurajatoare.

Următoarea metodă constă în folosirea cojii de mesteacăn. Poți aplica coaja direct pe neg sau poți prepara un ceai de mesteacăn. Și de asta asta, va trebui să folosești un tifon, pe care îl vei umezi în ceaiul preparat și îl vei aplica, pentru 10 minute, pe zona afectată. 

 

HPV, provocatorul de cancer. Ce îl declanșează și care sunt semnele. Viașu: Toate persoanele vor face infecția în decursul vieții

 

Virusul HPV (Human Papilloma Virus) are peste 150 de tulpini, din care 40 sunt în sfera ginecologică. Virusul HPV (Human Papilloma Virus), cel care produce una dintre formele cele mai răspândite de cancer în rândul femeilor, cancerul de col uterin, este un virus care are peste 150 de tulpini. 

Mai mult de jumătate din populația lumii este infectată cu HPV, unii sunt doar purtători ai bolii, în timp ce alții au virusul sub formă de papilomatoza a pielii (negi).

”Este una dintre cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală. Este foarte ușor de contactat prin contactul tegumentelor sau al mucoaselor, prin contact sexual”, a declarat dr. Roxana Viașu, medic ginecolog la Antena 3.

Majoritatea infecțiilor cu HPV sunt tranzitorii, iar aproximativ 90% dintre ele sunt neutralizate în mod natural de sistemul imunitar după doi ani de la infectare.

Însă uneori infecțiile persistentă și aceste forme repetate cresc riscul de apariție al cancerului de col uterin.

Mituri legate de anticoncepționale, demontate. Ginecolog: Infertilitatea vine de la sechelele BTS, nu de la pilule

”Toate persoanele active sexual vor face infecția în decursul vieții. Are anumiți factori de risc, precum parteneri sexuali multipli, stilul de viață, fumatul, și cel mai important, un sistem imunitar precar pot duce la apariția acestui HPV și al leziunilor date de acesta”, a mai spus medicul.

HPV, simptome

În cele mai multe dintre cazuri, infecția cu HPV nu determină semne sau simptome, astfel că doar testul Babeș Papanicolau, realizat anual poate depista virusul în organism.

”Sunt peste 150 de tulpini, din care 40 sunt în sfera ginecologică. Sunt unele cu risc oncogen crescut, altele cu risc scăzut. Cele cu risc scăzut, care aduc pacientul la medic sunt tulpinile 6 și 11, care generează papilomatoză, care este supărătoare prin apariția acelor negi.

Pe de altă parte, există semne tardive, cum ar fi sângerarea la contactul sexual, care sunt semnele tardive ale unui cancer la colul uterin”, mai spune medicul.

În cazul infecției orale cu virusul HPV, potrivit MDS Manual, alte simptome mai sunt:

- durere de ureche

- durere de gât care nu dispare

- durere la înghițire

- scădere inexplicabila în greutate

- noduli limfatici umflați. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel