NATALIZUMABUM - prospect

NATALIZUMABUM – prospect. Acțiune: Anticorp monoclonal recombinant împotriva moleculei de adeziune celulară alfa4-integrina; împiedică adeziunea endotelială a leucocitelor și extravazarea...
NATALIZUMABUM – prospect:
Denumirea comercială: TYSABRI
Forma: Concentrație pentru soluție perfuzabilă
Indicații: Ca unic tratament de modificare a bolii în scleroza multiplă recidivantă remitentă, foarte activă, pentru următoarele grupuri de pacienți: pacienți cu activitate intensă a bolii, în ciuda tratamentului cu un beta-interferon, pacienți cu evoluție rapidă.
Contraindicații: Hipersensibilitate. Leucoencefalopatie multifocală progresivă (LMP). Pacienți cu risc crescut de infecții produse de germeni condiționat patogeni, inclusiv pacienți imunocompromiși. Asocierea cu beta-interferoni sau glatiramer acetat. Malignități active cunoscute, cu excepția pacienților cu carcinom bazocelular. Copii și adolescenți.
Atenție!: Nu este recomandat pentru utilizare la pacienții cu vârsta peste 65 de ani, datorită lipsei datelor în cazul acestei populații. Înainte de începerea tratamentului, trebuie să fie disponibilă o examinare recentă prin IMR, pentru a exclude posibilitatea LMP. Nu trebuie administrat prin injectare în bolus. Pacienții trebuie supravegheați în timpul perfuzării și timp de o oră după terminarea acesteia. Trebuie să fie disponibile resurse pentru managementul reacțiilor de hipersensibilitate. Pacienții trebuie monitorizați la intervale regulate pentru orice semne sau simptome neurologice noi sau agravate, care pot sugera LMP. Dacă apare o infecție produsă de germeni condiționat patogeni, administrarea trebuie oprită definitiv. Monitorizare hepatică. Pe timpul sarcinii se întrerupe administrarea. În timpul administrării se interzice alăptarea. Pacienților trebuie să li se dea cardul special al pacientului.
Reacții Adverse: Frecvent: cefalee, amețeală, vărsături, greață, artralgie, infecții ale tractului urinar, rinofaringită, frisoane paroxistice, pirexie, oboseală, urticarie.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-