Dr Emilian Imbri, avertisment: E un virus parșiv, nu e bine să sperăm. Ceva nelămurit planează asupra noastră

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr Emilian Ioan Imbri  Foto: ASSMB
Dr Emilian Ioan Imbri Foto: ASSMB

Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, dr Emilian Imbri a spus că scăderea numărului de cazuri noi nu trebuie să ne relaxeze, pentru că ceva nelămurit planează asupra noastră.

După ce OMS a avertizat că „ce e mai rău abia de acum încolo vine", dr Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, a dat exemplul singurului centru de recuperare din Suceava, unde au fost depistați, ditr-un foc, 301 de pozitivi.

„Pe perioada acestor zile de sărbătoare de Paște, fiecare zi a fost cu mai puține cazuri și cu simptomatologie mai ușoară. Am sperat ca această scădere a numărului de cazuri să fie un semn bun și poate-poate să sperăm că în iunie-iulie, am putea să ieșim la liman. Cred însă că m-am pripit și nu e bine să sperăm. E o așteptare surdă, ceva nelămurit care simt că planează asupra noastră. Această avertizare a OMS nu ne mai surprinde, știm că ceva va veni, mai ales că la noi, față de restul țărilor din jur, e chiar simplu, destul de lejer, până acum. Ne așteptăm însă, ca în următoarea săptămână, așa cum au spus oficialii autorităților coordonatoare, să simțim deja un val și uitați-vă ce s-a întâmplat la Constanța (o localitate a intrat în carantină parțială - n.r.). E un virus parșiv, despre care noi nu știm mare lucru și care ne pândește, parcă așteaptă să lăsăm jos masca și atunci năvălește. Aparent nu ai cazuri, sunt 2-3 cazuri noi și apoi te trezești cu 200 de pozitivi. Mulți", a spus dr Emilian Ioan Imbri, la Antena 3.

„Să nu ne relaxăm în următoarele două săptămâni, să nu uităm de mască și nici de spălatul pe mâini", a avertizat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel