Dr Emilian Imbri, avertisment: E un virus parșiv, nu e bine să sperăm. Ceva nelămurit planează asupra noastră

Dana Lascu / 21 apr 2020 / 13:55
Dr Emilian Ioan Imbri  Foto: ASSMB
Dr Emilian Ioan Imbri Foto: ASSMB

Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, dr Emilian Imbri a spus că scăderea numărului de cazuri noi nu trebuie să ne relaxeze, pentru că ceva nelămurit planează asupra noastră.

După ce OMS a avertizat că „ce e mai rău abia de acum încolo vine", dr Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, a dat exemplul singurului centru de recuperare din Suceava, unde au fost depistați, ditr-un foc, 301 de pozitivi.

„Pe perioada acestor zile de sărbătoare de Paște, fiecare zi a fost cu mai puține cazuri și cu simptomatologie mai ușoară. Am sperat ca această scădere a numărului de cazuri să fie un semn bun și poate-poate să sperăm că în iunie-iulie, am putea să ieșim la liman. Cred însă că m-am pripit și nu e bine să sperăm. E o așteptare surdă, ceva nelămurit care simt că planează asupra noastră. Această avertizare a OMS nu ne mai surprinde, știm că ceva va veni, mai ales că la noi, față de restul țărilor din jur, e chiar simplu, destul de lejer, până acum. Ne așteptăm însă, ca în următoarea săptămână, așa cum au spus oficialii autorităților coordonatoare, să simțim deja un val și uitați-vă ce s-a întâmplat la Constanța (o localitate a intrat în carantină parțială - n.r.). E un virus parșiv, despre care noi nu știm mare lucru și care ne pândește, parcă așteaptă să lăsăm jos masca și atunci năvălește. Aparent nu ai cazuri, sunt 2-3 cazuri noi și apoi te trezești cu 200 de pozitivi. Mulți", a spus dr Emilian Ioan Imbri, la Antena 3.

„Să nu ne relaxăm în următoarele două săptămâni, să nu uităm de mască și nici de spălatul pe mâini", a avertizat medicul.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy