Dr. Fauci, dezvăluire care răstoarnă TOT: O singură doză de vaccin, suficientă pentru cei care au avut Covid-19

Cătălina Burghelea / 22 feb 2021 / 14:23
FOTO pexels
FOTO pexels

Pe măsură ce apar noi date, dr. Anthony Fauci susține că oficialii americani analizează posibilitatea de a administra o doză unică de vaccin celor deja afectați de COVID-19.

Medicul Anthony Fauci a declarat, duminică, 21 februarie, că oficialii analizează posibilitatea ca persoanelor care au fost infectate cu coronavirus să li se administreze o singură doză de vaccin anti-Covid.

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase a declarat că datele despre administrarea unei singure doze supraviețuitorilor de COVID-19 sunt „cu adevărat impresionante”.

„Puterea pe care o are acea unică doză este cu adevărat enormă. Așa că investigăm atent acest lucru. E ceva ce puteți lua în considerare, dar vrem să analizăm cu atenție datele, mai întâi“, a spus Fauci. 

Explicațiile lui Fauci vin după ce noi studii au arătat că o singură doză de vaccin poate amplifica foarte mult nivelul anticorpilor la cei care s-au recuperat după infectarea cu SARS-CoV-2, cercetările sugerând că pentru aceste persoane este suficientă doar o singură doză de vaccin.

Un mic studiu de la Școala de Medicină a Universității din Maryland a constatat că personalul medical care și-a revenit după infectare a generat un nivel mai mare de anticorpi, după o singură doză de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna.

La două săptămâni după primul vaccin, nivelurile lor de anticorpi neutralizanți au fost de aproximativ 500 de ori mai mari decât persoanele care nu fuseseră bolnavi înainte, a raportat Wall Street Journal.

Fauci: Americanii vor purta măști și în 2022 pentru a se proteja împotriva Covid-19

 

Anthony Fauci a avertizat că este „posibil“ ca americanii să fie nevoiți să poarte măști chiar și în 2022 pentru a se proteja împotriva Covid-19, scrie CNN.

Purtarea măștii este esențială pentru încetinirea răspândirii virusului, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care spune că măsura poate ajuta la protejarea atât a persoanelor care o poartă, cât și a celor din jur de transmiterea virusului.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy