Dr Imbri: „Se vor redeschide școlile și mi-e frică”. Grupele de vârstă în cel mai MARE PERICOL

Adisa Codruț |
Data publicării:
Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

Dr Emilian Imbri, managerul Spitalului de boli infecțioase Victor Babeș din Capitală, spune că deschiderea școlilor poate duce la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în rândul anumitor grupe de vârstă. 

Școlile trebuie să fie redeschise, dar acest lucru poate duce la o creștere a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în rândul părinților, dar și al bunicilor, spune Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din Capitală, la Digi24

„Se vor redeschide școlile și mi-e frică. Redeschiderea școlii este un moment care va determina ulterior o creștere a numărului de îmbolnăviri și nu neapărat pentru faptul că se îmbolnăvesc copiii. Încărcătura virală este mai mare la copii decât la adulți. Cei care au virusul au o simptomatologie foarte ușoară, aproape că nici nu-și dau seama că sunt infectați. Își transmit unul altuia, destul de greu, dar merg acasă. Sunt aduși la școală de bunici sau de părinți, merg acasă la părinți și la bunici și pot transmite. Mi-e teamă nu pentru grupele de vârstă până în 40-50 de ani. Mi-e teamă că vom avea un șoc cu grupele de vârstă trecute de 50 de ani, unde știm că reacția virusului este foarte rea”, a spus Emilian Imbri.

Ca să facă față posibilului val de cazuri de COVID-19, autoritățile ar trebui să fie pregătite să ia decizii locale imediate. 

„În Germania s-au redeschis școlile. În funcție de ce a apărut în zona respectivă, s-au închis aici o școală, altă școală. Nu au închis tot. Au închis zona unde au văzut că ceva nu e în regulă. Cred că și la noi, flexibilitatea e cuvântul care ar trebui să domine ceea ce fac instituțiile în momentul de față”, a mai spus Imbri, pentru Digi24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel