Dr Mihaela Pop: Adeverințe cerute la începerea școlii. Ce se obține și ce nu de la medicul de familie

Dana Lascu |
Data publicării:
Copii
Copii

Pentru că în două săptămâni începe școala, medicul de familie Mihaela Pop explică ce adeverințe trebuie de fapt pentru copiii care vor merge la cursuri.

„Peste aproape 2 săptămâni începe școala. Să recapitulăm:

1. NU e nevoie de adeverință/aviz epidemiologic/fișă de vaccinări de la medicul de familie DECÂT la începerea unui ciclu de învățământ (grădiniță grupa mică și școală clasa 0, clasa a V-a, clasa a IX).

2. Adeverința pentru educație fizică este cu „Clinic sănătos”, nu cu „Apt pentru...”. „Apt” scrie doar medicul specialist de medicină sportivă. 

3. Medicul de familie NU face triaj epidemiologic decât dacă are contract cu școala pentru acest serviciu. Altfel e treaba medicului școlar/asistentei comunitare.

4. Odată cu venirea sezonului rece or să înceapă să ne bântuie și virozele. În absența unui test negativ care să infirme diagnosticul, aceste viroze vor trebui tratate ca și când ar fi date de SARS CoV-2. Adică izolare 14 zile. Apoi consult la medicul de familie, aviz epidemiologic și revenire în colectivitate. Primirea în școală a elevilor cu simptome de „răceală” sau fără aviz epidemiologic de la medicul de familie după o absență din cauză de boală mai mare de trei zile se face pe răspunderea cadrului didactic.

5. La primele semne de boală părinții sunt obligați să ia legătura TELEFONIC cu medicul de familie, care va stabili data,ora și modalitatea consultului și va stabili conduita de urmat. DOAR procedând așa se va putea elibera ulterior scutire medicală pentru zilele absentate și aviz epidemiologic de reintrare în colectivitate.

6. În spațiile închise, deci ȘI în școli ȘI în cabinetele medicale rămâne obligatorie purtarea măștii

7. Majoritatea populației NU dorește să-și vaccineze copiii! Vaccinarea nu e obligatorie! Dar e obligatorie respectarea regulilor de la punctele 3 - 6. Pentru sănătatea copiilor noștri!”, a scris dr  Mihaela Pop, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel