Dr Mihai Craiu: De ce mulți copii care au un părintre cu COVID-19 nu iau boala. Povestea pescarului periculos

Dana Lascu |
Data publicării:
Pescar. Foto: Pixabay
Pescar. Foto: Pixabay

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu explică de ce sunt numeroase cazuri în care copiii care stau în aceeași casă cu un adult bolnav de COVID-19 nu se îmbolnăvesc, în schimb alte familii fac forme grave ale bolii. 

„De ce există numeroase cazuri aparent inexplicabile, în care unii copii, ce stau în aceeași casă cu un părinte bolnav, nu se îmbolnăvesc sau de ce există forme diferite de severitate a bolii COVID-19, apărută în același timp, la mai mulți membri, aparent sănătoși, ai unei familii? 

Procesul de infectare seamănă cu pescuitul cu undița. Evident că este important UNDE pescuim. În spitalele COVID sau locuri aglomerate, în comunități cu transmitere intensă a noului coronavirus are ... balta pește. Deci putem pescui... COVID-19 relativ ușor.

Cred că este mai corect spus că SARS CoV-2 este... pescarul. Are o undiță foarte performantă numită proteina S (spike). Înainte de a merge la pescuit, aceasta este strânsă, împachetată într-o formă economică numită starea pre-fusion. Înainte de a prinde un pește, adică o celulă din epiteliul respirator nazal, proteina S/undița este strânsă, fără fir întins. Doar după activarea ei, prin acțiunea unei enzime numită Furină, se întinde firul ( link direct sursa informației)

Furina este o pro-protein convertază ce permite activarea proteinei S. 

Cârligul se prinde cel mai bine într-un anume loc, dacă e înghițit. Pentru a se realiza legătura între virus/pescar și celula respiratorie TREBUIE să se fixeze proteina S, activată de furină, pe un receptor numit ACE2. (link direct sursa informației).

Și, în final, ca să poată pescarul să aducă peștele în barcă, undița trebuie să fie permanent „ancorată” de pește. Această legătură o face altă enzimă umană, numită serin-proteaza transmembranară TMPRSS2.

Copiii se pare ca au firul scurt și cârlige mai mici și mai puține.

MORALA - nu toți pescarii reușesc ce și-au propus dacă nu au undița și firul potrivite, dacă nu pescuiesc unde trebuie și dacă nu au ajutor de la ... pește.
Ca să putem opri acest pescar periculos avem acum o soluție - VACCINAREA. 

Astfel vom confisca undița de la broconierul numit SARS-CoV-2!” a arătat dr Mihai Craiu, pe pagina de Facebook intitulată Spitalul virtual pentru copii. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel