Dr Mihai Craiu: Unde se infectează copiii cu coronavirus. „E absurd să ținem școlile închise”

Dana Lascu |
Data publicării:
Elev, coronavirus, școală
Elev, coronavirus, școală

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune că școlile ar trebui deschise pentru că, de fapt, copiii se infectează cu coronavirus din altă parte. 

Dr Mihai Craiu spune că toate studiile pediatrice arată că infectarea cu coronavirus se produce se la adulți la copii. 

„Una din intrebările frecvente care mi-au fost adresate săptămâna aceasta, în contextul deschiderii școlilor pentru pregatirea elevilor de clasa a VIIIa, a fost legată de riscul infectării cu SARS-CoV-2 în scoală. Toate studiile pediatrice de până acum, arată că infecția cu noul coronavirus în familie se produce „one way”, de la adulți la copii, conform dr George Rutherford de la Universitatea de Medicina din San Francisco (link direct studiu)”, scrie dr Mihai Craiu, pe pagina de Facebook intitulată Spitalul virtual pentru copii. 

„9 din 10 copii care au luat boala COVID-19 au luat-o de la un membru al familiei și nu din comunitate. De ce sunt copiii mai puțin susceptibili decât adulții, deși produc incărcături virale compatibile cu ale adulților (...)? Pentru că au în nas o încărcătură genetică mai mică pentru exprimarea receptorilor ACE2. Au mai puține "porți de intrare pentru virus". Spune un articol din JAMA (link direct studiu).

MESAJ DE LUAT ACASĂ - Școlile trebuie să se redeschidă, cu toate precauțiile administrative necesare. Dar nu este de anticipat niciun efect semnificativ asupra stării de sănatate a copiilor.

Este absurd să ținem școlile închise dacă sunt terasele și magazinele deschise! Riscul de infectare pentru copii este de la adulți și aproape deloc invers (știm acum și de ce)” arată medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel