Dr Otilia Țigănaș, medic de familie: „Măcar aveți la cine zbiera”. Pericolul triajului în poarta școlii

Dana Lascu |
Data publicării:
Copil, temperatură. Foto: Pixabay
Copil, temperatură. Foto: Pixabay

Dr Otilia Țigănaș, cunoscut medic de familie și blogger, atrage atenția că dacă medicii de familie vor fi trimiși, „pompieristic”, la intrarea în școli să facă triaj la intrarea la ore, primii afectați vor fi bolnavii cronici non-COVID. 

„Medicii de familie, așa buni/răi cum sunt ei, (chit că, dacă ai prins unul rău când ai fost bebeu și azi ești adult, nu pricep de ce naiba te ții de el ca orbul de bâtă, și-l înjuri pe FB, în loc să-l schimbi!), așadar medicii de familie români buni/răi, sunt singurul vostru loc de acces facil, când aveți alte boli decât covizii. Măcar aveți la cine zbiera, sunt concreți, există fizic. Au existat și în starea de urgență. Îi găsiți fără testare prealabilă, fără internare prealabilă în salon tampon, fără izolete etc”, notează dr Otilia Țigănaș, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Cunoscutul medic de familie și blogger arată că, în cazul în care ea și colegii ei vor fi trimiți la poarta școlii, primii și cei mai afectați vor fi cei care au boli cronice care nu sunt COVID. 

„Mna. Voi, pacienții români, ați fi/și veți fi primii afectați grav, dacă și noi medicii de familie, vom fi atrași în marasmul social al unui ezitant și pompieristic așa zis triaj, la începerea școlii. 

Fiindcă - 

1. Fizic, tehnic, ar trebui să abandonăm toți bolnavii de altceva și să ne transformăm, la școli, în portari tip doamna de la K......., cu o absolut inutilă și stupidă măsurare a temperaturilor la intrare. 

2. Că măsurarea aia&zâmbetul reciproc, sunt departe de un triaj real, triajul îl pot face DOAR testările RT PCR, dacă tot vrei să fii riguros.

.............................

Că formăm, pe bani puțini, medici în școli românești și apoi îi lăsăm să zboare nestingherit în alte țări, știm. Guvern de guvern. Nu contează cine-i la butoane, de la Ceaușescu încoace, toți au format și apoi scăpat din mână, medici tineri. Dar, să utilizezi acum creierul a 11 mii de medici de familie români, specialiști cu acte-n regulă, în treburi semnficativ sub instruirea lor, mutându-i pe la porți de școli cu termometrele alea de r.... în mânuțe ridicol înmănușate, tre’ să fii chiar idiot. 

Iar dacă-i ierți de termometrizări prin școli, pe care le-ar face în detrimentul vârstnicului hipertensiv sau diabetic, atunci îi bagi în labirintul mocirlos al adeverințelor pe care, ÎN AFARA UNUI TEST LEGAL RT PCR, el nu le poate emite, fiindcă nu-i oracol! Dar tu îl împingi, îndemni, șantajezi emoțional să le emită, amenințând poporul că-l distrugi, dacă nu ține adeverințe de la medicii de familie în mână. 

Și ultimul punct, necovid - actualele adeverințe pentru dascăli, cu APT a preda în învățământ. Le ceri dascălilor ca să poată lucra, îi trimiți la noi, noi ȘTIM că nu-i legal să le emitem, că asta ține de medicina muncii, adică termenul APT, apoi unii dăm, alții nu, râdem plângem pătimaș în horă cu profii, ne colcăim în zoaie legislative, aceleași de decenii, în care instituții cer ceva ce noi nu putem da, omul nost plânge la ușă, noi facem cu herțul, mai cedăm/mai nu cedăm și epopeea nu se mai termină, nu se mai termină, nu se termină... și-i de r..... (...) ”, notează dr Otiliția Țigănaș.

 

Medicii de familie, așa buni/răi cum sunt ei, (chit că, dacă ai prins unul rău când ai fost bebeu și azi ești adult, nu...

Publicată de Otilia Tiganas pe Vineri, 21 august 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel