Dr Simin Aysel Florescu despre Omicron: nu putem compara populația noastră cu cele din țările cu vaccinare de peste 70-80%

Adisa Codruț |
Data publicării:
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook

Managerul Spitalului Victor Babeș din București, dr Simin Aysel Florescu, spune că profilul pacienților români este diferit față de cel din țările vestice unde Omicron înregistrează deja mii de cazuri.

În perioada următoare, medicii se așteaptă ca tulpina Omicron să ducă la apariția de nenumărate cazuri. 

”Nu putem să comparăm populația noastră, care are o rată de acoperire vaccinală de maxim 40% pentru COVID, cu populațiile din țările cu vaccinare de peste 70-80%. Profilul pacienților este diferit și e normal ca la pacienții vaccinați, dacă apare boala, aceasta să fie una foarte ușoară, care de regulă nu necesită spitalizare”, a afirmat Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, arată Antena 3.

Potrivit sursei citate, circa 80% din totalul cazurilor depistate la Spitalul Victor Babeș din București au fost cu varianta Omicron. 

Tulpina Omicron a fost confirmată, în ultimele două zile, la 91 de persoane.

”În ultimele 2 zile, Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" și INCDMM "Cantacuzino" au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2. Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara”, se arată într-o informare oficială.

Potrivit acesteia, 9 dintre românii cu Omicron au călătorit în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 sunt nevaccinați anti-COVID. Astfel, numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2 se ridică la 183.

Creșterea numărului de cazuri Omicron în întreaga lume ar putea duce la apariția unei variante mai periculoase, avertizează Organizația Mondială a Sănătății din Europa. Varianta, care se răspândește cu viteză în întreaga lume, pare să fie mai puțin gravă decât se temea inițial și a născut speranța că pandemia ar putea fi depășită. Însă Catherine Smallwood, ofițer superior pentru situații de urgență al OMS, a atras atenția că rata de infectare în continuă creștere ar putea avea efect opus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel