Dr Simin Florescu: „Am ajuns din eroi, torționari, criminali, asasini... Vin familii întregi la spital, se îmbolnăvesc în cascadă”

Dana Lascu |
Data publicării:
Pacienți COVID-19 la ATI. Foto ilustrativă: Spitalul Militar Central
Pacienți COVID-19 la ATI. Foto ilustrativă: Spitalul Militar Central

Managerul Spitalului de boli infecțioase și tropicale „Victor Babeș ”din Bucureşti, dr. Simin Florescu, spune că e dureros să audă că medicii sunt acum catalogați drept criminali. Ea a povestit cazurile tragice din spitale, când familii întregi ajung la ATI cu COVID-19 și nu pleacă toți acasă.

Dr Simin Florescu, manager la Spitalul Victor Babeș din Capitală, a spus, marți, că în ultimele luni observă cu foarte mare durere cum vin la spital familii întregi bolnave, iar unii fii sau fiice tocmai și-au înmormântat părinții și acum sunt și ei bolnavi.

„Privim cu maximă îngrijorare la ce se întâmplă în jurul nostru și în spitalul nostru. În ultimele luni observăm cu foarte mare durere cum apar familii întregi bolnave, care se îmbolnăvesc în cascadă, în care fiii și fiicele vin și ne spun că tocmai și-au îngropat părinții, care vin și ne spun <și eu sunt bolnavă și vă rog internați-mă>, la care apar ulterior și copiii. Nu e nimic tragic sau romanțat”, a povestit Simin Florescu, conform Antena3

Ea atrage atenția că nimeni nu poate ști dinainte cu certitudine ce fel de formă a bolii va avea și că masca nu e nici botniță, nici căluș, ci „un mijloc de a ne proteja de o boală. Atât!”. În plus, atalogarea medicilor ca fiind criminali e dureroasă în condițiile în condițiile în care nu fac decât să încerce să salveze pe cine pot. 

„Totuși devine la un moment dat dureros să îți petreci aproape toată ziua în spital, aproape toate nopțile, în gărzi, și apoi să fii etichetat ca și criminal, psihopat, terorist. Nu facem decât să vindecăm sau să ameliorăm”, mai spune dr. Simin Florescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel