Dr Simin Florescu: „Am ajuns din eroi, torționari, criminali, asasini... Vin familii întregi la spital, se îmbolnăvesc în cascadă”

Dana Lascu / 30 Martie 2021 / 17:53
Pacienți COVID-19 la ATI. Foto ilustrativă: Spitalul Militar Central
Pacienți COVID-19 la ATI. Foto ilustrativă: Spitalul Militar Central

Managerul Spitalului de boli infecțioase și tropicale „Victor Babeș ”din Bucureşti, dr. Simin Florescu, spune că e dureros să audă că medicii sunt acum catalogați drept criminali. Ea a povestit cazurile tragice din spitale, când familii întregi ajung la ATI cu COVID-19 și nu pleacă toți acasă.

Dr Simin Florescu, manager la Spitalul Victor Babeș din Capitală, a spus, marți, că în ultimele luni observă cu foarte mare durere cum vin la spital familii întregi bolnave, iar unii fii sau fiice tocmai și-au înmormântat părinții și acum sunt și ei bolnavi.

„Privim cu maximă îngrijorare la ce se întâmplă în jurul nostru și în spitalul nostru. În ultimele luni observăm cu foarte mare durere cum apar familii întregi bolnave, care se îmbolnăvesc în cascadă, în care fiii și fiicele vin și ne spun că tocmai și-au îngropat părinții, care vin și ne spun <și eu sunt bolnavă și vă rog internați-mă>, la care apar ulterior și copiii. Nu e nimic tragic sau romanțat”, a povestit Simin Florescu, conform Antena3

Ea atrage atenția că nimeni nu poate ști dinainte cu certitudine ce fel de formă a bolii va avea și că masca nu e nici botniță, nici căluș, ci „un mijloc de a ne proteja de o boală. Atât!”. În plus, atalogarea medicilor ca fiind criminali e dureroasă în condițiile în condițiile în care nu fac decât să încerce să salveze pe cine pot. 

„Totuși devine la un moment dat dureros să îți petreci aproape toată ziua în spital, aproape toate nopțile, în gărzi, și apoi să fii etichetat ca și criminal, psihopat, terorist. Nu facem decât să vindecăm sau să ameliorăm”, mai spune dr. Simin Florescu.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy