Dr Trandafirescu, legătura dintre pastilele și vaccinul contra COVID: „Ele pot acționa complementar”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicul Theor Trandafirescu explică de ce e bine să îți faci vaccinul și nu să te bazezi doar pe tratamentul oral contra COVID
Medicul Theor Trandafirescu explică de ce e bine să îți faci vaccinul și nu să te bazezi doar pe tratamentul oral contra COVID

Dr TheoTrandafirescu, cunoscutul medic român de la Bayside Medical, din New York, a explicat când vor fi disponibile pastilele antivirale care sunt tratament anti-COVID și dacă vaccinarea sau nevaccinarea afectează eficacitatea tratamentului. 

Întrebat dacă apariția tratamentului cu pastilele antivirale COVID ar putea crea confuzie în rândul populației care ar putea decidă să amâne sau să refuze vaccinarea contra maladiei, medicul român  Theo Trandafirescu care lucrează la Bayside Medical, important centru medical din New York, a explicat, într-o emisiune, cum funcționează cele două soluții – una preventivă și una terapeutică - și în ce situații pot ele acționa completar.

„Și Pfizer și Merck (MSD, n.r.) au depus dosare ca tratamentele lor antivirale orale să fie aprobate în America. Din ce știu eu, pastila lui Merck, Molnupiravirul, a fost deja aprobată în Marea Britanie. 

Întrebarea este: nu mă vaccinez și vreau să iau pastila dacă dezvolt infecție. Problema cu infecția este că nu știi când să o iei. Această pastilă trebuie administrată destul de rapid, la câteva zile după ce te infectezi. Când te infectezi, anumite persoane sunt puternice, mai ales cei tineri. O duc pe picioare și dintr-o dată cad și ajung la spital, la terapie intensivă.

Deci timpul când administrezi pastila este importat și există posibilitatea ca tu să nu îți dai seama și să ajungi la terapie intensivă. În momentul în care ajungi la ATI și ești foarte afectat ai pierdut această oportunitate de a avea pastila.

Deci tratamentul anti-COVID este un tratament antiviral care trebuie administrat rapid și tratament antiinflamator în situații de urgență. Antiinflamator nespecific, steroizii, și specific interleukina. Deci există un risc cu aceste pastile să nu recunoști infecția și să poți să ajungi la spital. Dacă o iei din timp și ești responsabil, precaut există o șansă să poți să consideri, da domne' o iau la nevoie. Vaccinul acționează diferit pe un sistem imun. Vaccinul a fost conceput de la început, așa a fost designul său, și s-a dovedit că previne formele severe de boala. Deci cred că acționează complementar", a spus medicul Theo Trandafirescu, medic român la New York, la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel