Dr. Virgil Musta, avertisment: Este o mare problemă. Au început să ne amenințe

DCMedical Team |
Data publicării:
 Dr. Virgil Musta
Dr. Virgil Musta

Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara, spune că situația din spitale, la ora actuală, este o mare provocare, iar pacienții asimptomatici dau dovadă de lipsă de respect față de cadrele medical. 

”Am lucrat în flux continuă, sâmbăta, duminica, o săptămână de muncă era de dimineață până noaptea. O parte din colegi sunt obosiți, noi ne făcusem un plan de concediu, sperând că totul va merge bine și, din păcate, tot planul nostru se destramă. Mai este o mare problemă. Dacă până acum oamenii ascultau de sfaturile noastre și erau îngrijorați de sănătatea lor, acum au început să vină să ne solicite tratamentele la comandă, au început să ne amenințe că ne dau în judecată dacă-i transferăm în spital suport, pentru că spitalul nostru este plin, sunt comportamente greu de suportat, pentru că denotă o lipsă de respect față de cadrele medicale, care-și depun tot interesul ca lucrurile să meargă bine.” a spus dr. Virgil Musta, la Digi24. 

Mai mult, medicul povestește cum unii pacienți infectați cu COVID-19, care sunt asimptomatici și care nu iau în serios gravitatea virusului, riscând să răspândească boala. 

  ”Sunt pacienți care vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că sunt COVID pozitiv și că ei nu se internează în spital, nici nu știu de ce mai vin să ne înștiințeze că sunt pozitivi. Vin cu hârtia de la laborator, ne spun ”și eu sunt pozitiv” și pleacă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel